perjantai 30. joulukuuta 2016

Päivä nro 52

Pihalla on taas ihan paska keli. Etupiha sulaa, tai on märällä loskalla jo. En tykkää.

Aamulla, ts aamupäivällä kun käytin Kikin lenkillä niin pyrytti vielä lunta. Sen jälkeen on lämpötila noussut plussan puolelle ja räystäät ovat alkaneet valua vettä. 

Seiskan aikaan käytin koirat pikaisesti sivupihalla pissalla. Tosin Kiki kakkas myös silloin ja kävi kahdesti pissalla. Nemin kanssa sitten keräsin sen kakan ja kävin viemässä roskikselle.

Lenkiksi sitten muutama tunti tuosta ekasta ulkoilusta niin kävelin Kikin kanssa lähimetsän läpi ja olisin tullut pyörätietä takaisin kotiin, mutta pellon kohdalla Kiki kiinnostui siitä reitistä joten tultiinkin pellon poikki kotio. Alkumatkasta Kiki kakkas. Kotipihalle kun päästiin niin se rupesi kiukuttelemaan, kun ei olisi halunnut vielä sisälle. Ihan selvästi oli sellaiseen viittaavaa se sen puremishyökkäyskäyttäytyminen. Siinä sitten neuvoteltiin tovi ja vielä sisällä hieman lisää. Taannoin joku kommentoi mulle, että jos Kikin tuollainen käytös johtuisi siitä ettei se saa mitään muuta kontaktia minuun kuin ... ts yrittää ottaa sen kontaktin puremalla. Se ei kyllä pidä paikkansa. Pitkin lenkkiä tehdään jotain temppusia yhdessä eli kyllä se yhteys on olemassa. Koiraa vaan ketuttaa kun kiva päättyy eikä saa jäädä pelmuamaan hankeen joten se viivytystaistelee. Plus se selvästi kaipasi sellaista lelujen kiskomista yms taisteluleikkejä. 

Eetu ja Nemi kävivät kuuden kilometrin juoksulenkillä sillä välin kun me kierreltiin Kikin kanssa pellolla, metsässä ja taisteltiin kotipihalla. 

Kotona jumppailin sitten Kikin kanssa. Eli tassujen nostelut ja vasemman etujalan jumppa, mikä sujuu jo melkoisen hyvin.

edit. 19:41

Joskus viiden kieppeillä koirat saivat iltaruokansa. Eilen illalla loppui edellinen Mush-pussi, joten tänään ovat jo popsineet uudesta pussista pyöryköitä. Nyt löytyi pakkasesta sitä kolmatta makuvaihtoehtoa eli nauta-sikaa. Ihan hyvä kyllä kun on ollut (ja on) noita pusseja pakkasessa niin ei ole vieläkään tarvinnut ostaa uutta nappulasäkkiä vaikka ruokatunnyrin pohja on pilkottanut jo pidemmän aikaa. Joitain kertoja olen antanut koirille pelkkää lihaa (ts noita tupla-ainespyöryköitä), mutta enimmäkseen niiden annokset ovat tämänkaltaisia:

Kikille annan yleensä vähemmän ruokaa kuin Nemille. Kuva siis Kikin kupista. Toistaiseksi näin, kun koira ei pääse energiaansa kuluttamaan niin paljon kuin yleensä. Ja siis ennen kuin annan ruuan niin murskaan nuo pyörykät. Plus lisään nivelaineen.

Loskaisessa ja liukkaassa kelissä käytin Kikiä pikkupäiväkotilenkin. Koira taisi pissata kerran, ehkä kaks, mutta ei kakannut. Kuljetteli hetken yhtä matkanvarrelta löytynyttä cocacola-pahvimukia. Nemi oli kakkinut omalla lenkillään.

Tuon jälkeen koirat ovat avustaneet pizzan teossa ja syöneet hieman pizzanreunoja ja Kiki on käynyt takapihalla pissalla.

edit. 23:22

Koirat ovat uinuneet illan. Ja just kävivät pissalla. Pihalla on yhä loskapaskakeli. Tylsää.
Muutaman kerran illan aikana Kiki on herännyt puhkumaan ja haukkumaan, itse ei olla oikein tiedetty mille se haukkuu, mutta epäilen jonkun jo ampuneen raketteja. Saapa nähdä millainen huomisesta illasta/yöstä tulee kun Kiki on niin herkkä reagoimaan kaikkiin ääniin (äänellään). En varsinaisesti tiedä pelkääkö se, mutta äännellä silti pitää. 

Ei kommentteja: