sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Häkkihaloo

Sosiaalisessamediassa on viime päivinä kovasti puhututtanut koirien pitäminen sisällä häkissä. Se on pahapaha asia. Meillä on nykyään olohuoneessa häkki (kuten blogiani lukeneet ovat voineet teksteistä ja kuvista päätellä). Just äskön Nemi meni tyytyväisenä önisten häkkiin nukkumaan. 

Ymmärrän sen, että jatkuvasti koiran pikkuhäkissä (ns näyttelyhäkissä) pitäminen ei ole hyvä asia. Mutta en ymmärrä jeesustelijoita ja niitä, jotka tuomitsevat kaiken häkissä olon; "meillä ei ole häkkiä ollenkaan", "meidän häkki on koottuna varastossa eikä sitä juurikaan käytetä" jne. 

Ampukaa vaan, mutta mun mielestä koiran häkissä pitämiselle on monta hyvää syytä. Enkä ymmärrä sitä mustavalkoisuutta, että miten se koiran pitäminen häkissä autossa, näyttelyssä tai kisapaikalla - mitkä ovat hyvin tavallisia paikkoja sille, että koira on häkissä (myös omat koiramme) - olisi sen hyväksyttävämpää / vähemmän pahaa kuin se, että koira toisinaan kotona on häkissä joitain aikoja. Koira saattaa ihan hyvin olla autossa/näyttelyssä/kisoissa pidempään häkissä kuin mitä se on asunnossa sisällä siinä paljon haukutussa häkissä.  

Tällä hetkellä meillä tosiaan on asunnossa häkki. Häkki jonka ovet ovat enimmäkseen auki. Häkki, jonne koirat hakeutuvat mieluusti lepäilemään. Tai jolla Kikin kanssa pelaan ns häkkipeliä eli palkkailen sitä siitä, että se menee häkkiin (jopa on siellä eikä heti tule ulos).  Kirjotin enimmäkseen siksi, koska välillä on myös hetkiä jolloin Kiki täytyy sulkea häkkiin. Hieman jopa harmittaa, että en ole pitänyt sitä viime aikoina enemmänkin (suljetussa) häkissä. 

Lue lisää aiheesta esim Iltasanomien sivuilta.

edit. aloittamani facepäivitys osoitti että edelleen puhutaan eriasioista tai heinäseipään eri päistä tai mistä lie. Koska en osaa selittää itseäni paremmin niin annanpa olla. Ehkä. Tai tännehän mä voin lätistä ilman, että (juur kukaan koskaan milloinkaan) kommentoi ;)

Jos joku käy asioilla niin että koirat ovat autossa mukana, niin säännöllistähän sekin häkitys sitten voi olla. Tai säännöllistä ja pitkää se, että joku ajaa paljon autolla. Syystä taikka toisesta. Tilanteita on niin monia missä koirien on hyvä olla häkissä. Tilanteet elävät ihmisten mukaan. Edelleen ihme puhetta, että se, että se koira on näyttelyssä häkissä tai pitkällä ajomatkalla olisi eri juttu kuin joku muu. Joku saattaa käydä joka viikonloppu näyttelyssä, kisoissa jne. jolloin koira on autossa häkissä ensin kun ajetaan kisa/nlypaikalle, siellä tapahtumassa häkissä ja taas kotimatkalla häkissä. Mutta hui kauheeta, jos joku koira on joskus kotona jonkun aikaa häkissä ... :o 

Ei kommentteja: