perjantai 9. joulukuuta 2016

Päivä nro 31

Mush-nappula -ateria syöty ja koirat lenkitetty. Kiki oli ehkä hieman vaisumpi tänään kuin mitä viime aikoina, joten pitää ottaa tämä päivä vähän rauhallisemmin (jos pystytään ts jos saan Kikin rauhemmassa pysymään). Kiki kiersi normaalin pikkupäiväkotilenkin, pissas pari kertaa ja kakkas. Nemi ja Eetu kävivät noin kuuden kilometrin juoksulenkillä. 
Ainiin, Kikin kans lenkil tehtiin vähän kontaktikävelyä ja kasia. 

Just nyt ts äskön Kiki komensi Nemiä "putsaa mun alapää". Nemihän oli aiemmin syksyllä kiinnostunut Kikin takamuksesta, junaleikkien aikaan, kun sillä naapurin koiralla oli juoksu. Ja nyt viime aikoina Kiki on sitten silloin tällöin ahdistellut Nemiä, jos ei hienovaraiset vihjeet auta niin sitten se jopa alkaa naukumishaukkumaan (ei hauku kun önähtää) Nemille, että etkö ny tajuu helpottaa/auttaa mua. Välillä ne tuossa rituaalissaan myös heiluttelevat toisilleen kovasti häntiään.

edit. 17:26

Lenkitin just Kikin. Käveltiin pellon poikki, menin ts mentiin sinne alas ts ojan kautta niin, että pidin Kikiä ihan älyttömän lyhyellä hihnalla jottei sillä ollut mahdollisuutta hypätä ojaan/ojasta/ojan yli ja hivuttauduin hitaasti ojan pohjalle ja sieltä pois. Oli muka ajatus, että se siellä pellolla kahlaisi/kävelisi sillain kuntoilevasti. Kuten kaikki arvaavatkin tässä kohtaa, niin eihän se homma niin mennyt. Kuka lapinkoira muka pellolla arvokkaasti kulkisi. Hangessa ainakaan. Ulkona on kylmennyt, ja kun eilen oli vielä nollassa niin lumen pinta oli kovahko, eli siinä ei voinut edes liikkua siten kun olin suunnitellut. Jos lumi olisi ollut höttösempää niin se olisi tuolla lumen määrällä vielä saattanut onnistuakin. Lisäksi kulkuamme vaikeutti se sukka. Jäätynyt mytty löytyi matkan varrelta, siis ennen sitä peltoa. Ja sehän nyt vaan oli ihan parasta kuljettaa sitä sukkamyttyä suussa pitkin peltoa. Kikillä ei myöskään ollut ihan aina sama suunta kuin mitä minulla. Olin menossa pellon poikki likeiselle pyörätielle, Kikin mielestä sinne ei ollut mikään kiire, tai reitti olisi ainakin voinut olla paljon mutkittelevampi. Lopulta kun päästiin pyörätielle niin muutamaan otteeseen Kiki tiputti sen sukan nuuskuttaessaan jotain, ja mä hetkeksi luulin, että se sukka unohtuisi. Mutta kissan villat. Koira olisi halunnut tuoda aarteensa sisälle asti "kauhee vääntö" kotiovella kun otin koiralta sen mytyn suusta ja heitin pois päin ovelta.
Tämä oli iltaruuan jälkeinen lenkki. Kiki pissas pari kertaa muttei kakannut.

Aiemmin tänään... Kiki kävi aamulla takapihalla pissalla. Sitten vietiin koirat autoon ja ajeltiin lipastolle. Kävin mutkan töissä ja koirat odottivat autossa. Takaisin tultuani käytin Kikin pikkukävelyllä (pissas ja kakkas) ja sitten Nemin omalla kävelyllään (pissaili/merkkaili, ei kakannut). Sitten ajelin käymään parissa kaupassa ja sen jälkeen tultiin kotiin. Ensin vein sisälle ostokset ja Nemin ja sitten hain Kikin. Sitten vain oltiin, koirat nukku, söi puruluita ja makoili. Niin ja auko pahvilaatikot.


edit. 10.12.16 klo 12:21

Eilen illalla joskus seiskan jälkeen lähdin koirien kanssa taas ajelulle. Ajettiin Haukkikselle, jossa lenkitin ensin Nemin (kakkas) ja menin sitten Nemin kanssa lappalaiskoirien treenivuorolle. Tehtiin vähän temppusia, tokoa (paikkamakuu yhdessä muiden paikallaolleiden kanssa). Sitten ajeltiin yliopistolle. Menin Kikin kanssa sisälle (Nemi jäi autoon) tekemään vähän töitä. Kikin mielestä mulla on aika tylsä työhuone ;)


Mutta tuosta videosta näkee Kikin tämän hetken liikkumista. Tosin mun mielestä tuossa tuo liike on parhaimmillaan eli lievimmillään ontuu tuon verran.
Kun olin saanut hommia tarpeeksi tehtyä niin mentiin ulos. Mun työhuone sijaitsee 2.kerroksessa, mennessä mentiin portaita eli kannoin Kikiä. Mutta koska mulla on joku ihmeen porrasongelma itselläni niin koin varmemmaksi tulla alas päin koiran kanssa hissillä kuin että olisin kantanut koiraa, Käytiin pikkulenkillä ja Kiki kävi kakalla. Sitten vein koiran autoon ja lähdin käyttämään Nemiä pikkulenkillä. Ooteltiin sitten autolla hetki, jotta työpaikan pikkujoulut loppuivat ja ajeltiin Eetu mukana kotiin. Kotona käytin vielä koirat pissalla ja sitten mentiin nukkumaan.

Ei kommentteja: