torstai 15. joulukuuta 2016

Päivä nro 37


Keräsin lattialta siellä täällä olevat luut potrettiin. Nämä ovat Kikin ajanvietteitä. Onko niitä vähän liikaa? Ehkä. Silti ne vähitellen pienenevät ja katoavat maailmasta. Kiki suhtautuu noihin hyvin omistuksenhaluisesti eikä juuri anna Nemin syödä niitä. Vasemmassa laidassa neljä ensimmäistä on niitä ns Räyh -luita. Jotain kotimaista hirvennahkaa tai mitä lie. Noissa pienemmissä versioissa on sisällä jotkut häränhännät tai mitkä lie, eli ne sitä myöten kiinnostavat koiria huomattavasti enemmän kuin nuo kaikkein laitinmaiset. Nuo on ne samat luut, joista kirjoittelin tänne jo aiemmin. Vielä pienemmät versiot kun oli aiemmin niin ne koirat söivät "samalta istumalta" (makasivat toki).

Pitää lähteä kohta koirien kanssa päiväkävelylle. Ajattelin ajella jonnekin, jotta saadaan köpötellä välillä jossain muualla kuin että kierrettäisiin tuota lähikorttelia. Ja toisekseen jos Kiki kiljuu autonperäkontista niin se ei niin haittaa kuin että se huutaisi kotona. Siis, että Nemikin pääsee pikkulenkille. En edelleenkään lenkitä niitä yhtäaikaa.

edit. 16.12.16 klo 21:49

Eilen aamulla oli semmonen juttu, että Eetu käytti vaihtelunvuoksi Kikin lenkillä ja mä Nemin. No sitten kun mä kotiuduin Nemin kanssa niin koirat ensin tervehti toisiaan ja jotain. Seuraavaksi kuulinkin kun Kiki ensin piipitti ts kilju ja sen jälkeen rupesi murisemaan Nemille. Alkaa tulla yltiökärsivälliselle Nemille mittatäyteen Kikin päsmäröintiä. Kun voisikin päästää ne vapaasti juoksemaan ja "selvittämään välinsä" enkä siis tarkoita että niiden pitäisi tapella. Tietenkään. Mutta jos ei tarttis kokoajan kytätä miten Kiki liikkuu ja eikait se ole liian äkkinäinen ja eikait Nemi iske sitä kenttään (tai kukaan muukaan) niin ei voi antaa niiden järjestäytyä vapaasti.

Eilen käytin päivällä koiria Koitelissa lenkillä. Siis ajoin autolla sinne ja lenkitin koirat vuoronperään. Joten kummankaan ei tarvinnut olla mölisemässä sisällä. Taisin myös yhden pikkulenkin käyttää Kikiä niin, että Nemi odotti kotona. Lisäksi koirat kävivät tosi monta kertaa omalla pihalla, kun Nemi ulkoili niin Kiki oli häkissä. Se on kyllä hienosti oppinut menemään häkkiin kun tulee itse ulkoa. Välillä se on siellä ihan nätisti aka hiljaa ja välillä ei.

Ainiin, tänään huomasin, että tuosta hienosta luukuvasta puuttuu kaks luuta. Yks vaalee pitkula ja yks rengasluu.

edit. Siellä Koitelissa tokotin hieman Nemin kanssa parkkipaikalla :-)

Ei kommentteja: