torstai 29. joulukuuta 2016

Päivä nro 51

Seiskan tienoilla ylös. Ei aamuyöulkoiluja. Aamupalaksi nappuloita. Molemmille omat erilliset aamulenkkinsä, kumpikin kävi kakalla. Kun Eetu lähti töihin koirat saivat pakkasesta poronkylkiluut rouskutettavaksi.

edit. 19:59

Päivän aikana koirat kävivät kertaalleen takapihalla, Nemi kerran tienvarressa pissalla (kun vein roskat) ja Kiki toisen kerran takapihalla pissalla. 
Päivällä Kiki mm yritti häiritä parhaankykynsä mukaan imurointia. 

Iltapäivällä/alkuillasta meillä kävi vieraita, ja koirat osallistuivat kovasti vieraiden viihdyttämiseen. 

Alkuillasta annoin koirille ruuat ja käytin ne vuoronperään lenkillä. Kikin kanssa kierrettiin abc-lenkki ja Nemin kanssa pikkupäiväkotilenkki. Molemmat kakkasivat lenkeillään. Tuon jälkeen ovat enimmäkseen nukkuneet. 

Nemi yrjösi viiden aikaan. Eivät olleet syöneet vielä silloin. Meillä on nyt teoria siihen sen yökkimiseen. Eli luultavasti/mahdollisesti se ei enää kestä liian pitkää väliä edellisestä ruokailusta eli sille pitäisi antaa useammin pienempiä annoksia. Tätä selitti mulle joku mua viisaampi, että mahdollisesti johtuu koiran sisäelinten käyttäytymisestä (sapen kehittymisestä tjsp). Että on normaalia käytöstä vanhalle koiralle. En sitten vielä ole tuosta syystä -tai muustakaan- koiraa kiikuttanut eläinlääkärille. Pitää vaan muistaa ruokkia koiraa useammin.

edit. 22:59

Siinä määrin kuin se ylipäänsä on mahdollista niin oon yrittänyt ottaa iisisti tuon toipilaan kanssa nyt pari päivää. Selvästi se karkauskohtaus ja joulun riekunnat (hyppimiset eri paikkoihin jne) ovat tehneet jotain toipumiselle. Ainakin kuvittelen niin. Pienet jumpat ollaan silti tehty sisälle tullessa, jalkojen nostelut siis. Mutta esim kävelylenkeille Kiki on päässyt tänään vain kahdesti, muuten ollaan ulkoiltu vain tuossa omalla pihalla.
Ehkä vartti sitten käytin molemmat likat vuoronperään ulkona pissalla.

Aamupäivän tunnelmallinen usvamaisema. 

Toipilas on tänäänkin syönyt ahkerasti luita (itsekseen ja mun pitämänä)

Rakas, rakkaampi, Nemi <3

Ei kommentteja: