tiistai 20. joulukuuta 2016

Päivä nro 42


Eläinlääkärikeikan jälkeen ... "Otanpa kuvan koirasta kun se söpösti nukkuu lattialla" No tietenkin se häiriintyi eikä uinunut enää, ilme on vähän semmoinen, että "mee nyt siitä hiiteen sen kamerasi kanssa" ...

edit. 15:00

Herätys klo 6. Pihalla karmea keli. Vesisade. Loskaa, liukasta ja märkää. Julmaakin julmempaa eli Kiki ei saanut aamiaista ei ennen eikä jälkeen lenkin. Käytin sitä läheisellä tiellä hieman matkaa ja tultiin takaisin samaa tietä kiertämättä mitään lenkkiä. Kiki kävi pissalla ja kakalla. Eetu antoi Nemille aamuruuan sen jälkeen kun olin lähtnyt ulos Kikin kanssa; Nemi pääsi lenkille toki kans ja teki tarpeensa. Omien aamutoimien jälkeen vein Eetun töihin ja ajelin Otukseen. Kikille oli varattuna se kontrolliaika. Pohdittiin eläinlääkärin kanssa mm mitä rauhoitusainetta Kikille laitettaisiin kun se oli pahoinvoiva edellisten röntgenkuvien oton jälkeen. Jokin aine jätettiin nyt pois mitä viimeksi oli annettu. No, meni joitain minuutteja siitä lääkkeen pistosta niin Kiki oksensi vaahtoa ... (johonkin pahviastiaan minkä ell ehti työntää Kikin kuonon eteen). Kiki sai sitten pahoinvoinninestoainetta myös tuolla reissulla.

Kotiin ajeluun olin miettinyt, että jos Kiki on ihan lötkönä, että pitäisikö sen matkustaa takapenkillä vai häkissä. Mutta koska se sai vain kevyen rauhoitteen niin laitoin sen häkkiin ettei se yritä liikkua takapenkillä (pahimmassa tapauksessa tipu jalkotilaan, kun en voinut olla sitä vahtimassa). Laitoin häkkiin yhden lisä pyyhkeen/pehmusteen, jos koira vaikka pissisi alleen - ja toisaalta että siellä olisi lämpymämpää. Mutta ei se pissiny. Pissahätä sillä kuitenkin oli, koska pissas yhden pitkän ja yhden normin pissan ennen kuin mentiin kotona sisälle.

Kaks kertaa olen käyttänyt sitä takapihalla. Vasta toisella kerralla pissasi. Lisäksi oon antanut sille yhden purutikun, kun oli pirteenä tossa jossain välissä (sisusti taas häkkiään). Mutta ruokaruokaa ei ole vielä tänään saanut. Pitäisikin varmaan ottaa kohta ruokaa sulamaan.
Josta tuli mieleen, että pitäisiköhän ruoka-annosta pienentää (ehkä se liha-nappula -suhde ei ole sopiva), koska Kiki on lihonut muutaman sata grammaa kuudessa viikossa. Painoi tänään eläinlekurilan puntarilla 9,9 kg.

Nemikin on päässyt kertaalleen päivällä käymään takapihalla pissalla. Ja pissas myös kun toin sen autosta sisälle (ennen Kikin tuontia) kun tultiin siltä aamuajelulta.

edit. 21:29

Hmm. Mitäpä sitä? Eetu on haettu töistä. Koirat ovat käyneet iltalenkillä. Kumpikin kakkasi lenkeillään. Koirat ovat syöneet (ennen ajeluretkeä) ja pissineet tienvarteen plus Kiki jokin aika sitten takapihallekin. Kiki ei ole päivän aikana pissinyt sisälle eikä oksennellut (eli se lekurilassa saatu pahoinvointilääke ilmeisesti auttoi). Tänään ei olla tehty temppuja eikä jumppia. Luuta sen sijaan olen Kikille pitänyt.

Ei kommentteja: