torstai 21. syyskuuta 2017

Kuinka Kikistä tuli "kirjan hahmo"

Hain kirjan postista tänään :-)
Loppu syksystä ja talvella luin kaiken minkä löysin koirien kasvuhäiriöistä, virallisia tekstejä, muiden koirien blogeja, keskustelupalstoja, ahmin fb-ryhmistä tietoa ja kokemuksia. Hain vertaistukea, analysoin ja vatuloin aihetta ees-ja taas (kaikkien muiden) kyllästymiseen asti. Tähän saumaan sitten tuli kaverin vinkki tästä projektista. Helmikuun alussa laitoin sähköpostin ilmoituksessa annettuun osoitteeseen "Mahdollisesti kuulun kohderyhmään viimeisen kohdan vuoksi".

Tuon sähköpostin jälkeen alkoi tapahtumaan... vaihdoin muutamia sähköposteja erään kirjan kirjoittajan kanssa sekä kerran hän soitti ja haastatteli minua puhelimitse. Siihen nähden, että suullinen (tai kirjallinen 😇😜) viestintäni ei kenties ole kaikkein selkeintä toimittaja / kirjoittaja on kyllä tehnyt erinomaista jälkeä.

Pikaselauksella löysin tarinaa Kikistä sivulta 94 (otsikon Eläinlääkärillä on hintansa alla) - juttu jatkuu sivulla 101, myös "Ketä vakuutus hyödyttää" -luku alkaa tapaus Kikillä (s.128). "Fysioterapialla takaisin kuntoon" (alk. s.136) luvun alla on alaotsikko "Kävikö Kikille hyvin vai huonosti?" - sivut 140-141.

4 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Kiitos kirjavinkistä! Millaisessa valossa koiraharastukset kirjassa esitetään? Luin tuon linkkisi kohteena olevan haastattelupyynnön ja aihealueet olivat kiinnostavia, joista olisi kiva lukea, mutta kirjan nimi viittaa, että aihetta olisi käsitelty vähän negatiiviseen sävyyn? Toivottavasti olen väärässä :) ?

Kaisa kirjoitti...

En ole itseasiassa lukenut kirjaa kannesta kanteen, ja siitä on jo aikaa kun sitä viimeksi lueskelin. Mulla on tuo kirja siksi, kun sain sen heti kun ilmestyi kun mua haastateltiin siihen kirjaan ... kerroin siis kokemuksiani Kikin kyynärniveloperaatiosta (sitä edeltäneistä ajoista, operaatiosta ja siitä toipumisesta). Ainakin mua haastatellut oli hyvä työssään /asiallinen, antoi lukea tekstit mitä oli tehnyt ja hyväksyi mun muutosehdotukset.

Kirjassa on viisi osiota:
- Mitä bisnes on tehnyt koirille
- Pentukauppa - suloisuuden uhrit
- Koirabisnes - kun koira sairastaa
- Koulutus ja harrastaminen - koiranelämää
- Kuolema - luopumisen aika

Kaisa kirjoitti...

Ei tuo minun mielestä ole negatiivinen, ainakaan ne pätkät mitä olen lukenut. Ennemminkin se on asiapitoinen, mistä jollekin voi tulla tieten tylyttävä kuva. Harrastusosiossa kerrotaan esim mitä maksaa "ammattitasoinen puolituntinen agilityvalmennuksessa" ja että halleja on joka paikassa eikä ihmiset suostu enää treenaamaan loskassa.

Siinä on lomittain faktoja ja ihmisten haastatteluista koottuja osioita.

Kyllä se on ihan lukemisen arvoinen kirja, vähintäänkin kirjastosta lainattuna :-)

Terhi kirjoitti...

Kiva kuulla, täytyypä hankkia käsiin jostain. Aiheet olivat ihan mielenkiintoisia, mutta jotenkin tuo otsikko viittasi siihen, että kirjoituksessa olisi jotenkin hämmästelevä näkökulma. Hauskaa ettei ole :) , kiitos vinkistä!