tiistai 12. syyskuuta 2017

Puolukkainen punssikerroskakku

Nokun mulle tuli idea ... ja oon kattonut liikaa MasterCheffejä. Oon kyllä kaukana siitä ;-) kaikilla mittapuilla mitattuna. En muuten osaa tehdä täytekakkuja, yritin joskus ennen kakstuhattulukua mutta pieleenhän se meni eikä tässä taloudessa ole täytekakkuja (itse tehtyinä) sen koommin näkynyt.

Leipomisessa on kyllä ihan hirveä homma, mutta näin se homma meni.

Kuumenna uuni kahteensataan asteeseen


Ensimmäinen pohja


  1. Riko kulhoon neljä kananmunaa
  2. ja 1½ desiä sokeria
  3. Vatkaa, kauan ja sitten vielä hieman lisää
  4. Laita toiseen kulhoon desi vehnäjauhoja ja
  5. desi perunajauhoja ja 
  6. 1½ tl leivinjauhetta ja 
  7. 2 rlk kaakaojauhetta (käytin vanhotenia)
  8. sekoita kuivat aineet
  9. valuta kuivat aineet vähitellen siivilän läpi taikinaan
  10. sekoita varovasti
  11. Kaada tuotos leivinpaperille uunipellin päälle (tasoittelin hieman pintaa)
  12. Paista uunin keskiosassa ~8 minuuttia
  13. Ota tuotos pois uunista
  14. Sokeroi tyhjä leivinpaperiarkki ja kippaa uunituotos sokeriarkin päälle
  15. Poista päällimmäinen leivinpaperi (se mikä oli uunissa)



Toinen pohja

  1. Riko kulhoon neljä kananmunaa
  2. ja 1½ desiä sokeria
  3. Vatkaa, kauan ja sitten vielä hieman lisää
  4. Laita toiseen kulhoon desi vehnäjauhoja ja
  5. desi perunajauhoja ja 
  6. 1½ tl leivinjauhetta ja 
  7. sekoita kuivat aineet
  8. valuta kuivat aineet vähitellen siivilän läpi taikinaan
  9. sekoita varovasti
  10. Kaada tuotos leivinpaperille uunipellin päälle (tasoittelin hieman pintaa)
  11. Paista uunin keskiosassa ~8 minuuttia
  12. Ota tuotos pois uunista
  13. Sokeroi tyhjä leivinpaperiarkki ja kippaa uunituotos sokeriarkin päälle
  14. Poista päällimmäinen leivinpaperi (se mikä oli uunissa)

Täyte


  1. Pengo pakkasesta rasiallinen puolukoita, sulata niitä hieman mikrossa
  2. Vatkaa purkki (2dl) kermaa, lisää siihen hieman sokeria
  3. Lisää vatkattuun kermaan purkki rahkaa (oli ehrmannia jääkaapissa)
  4. Lisää tuotokseen osittain jäisi puolukoita ja sekoita sopivan varovasti


Välivaiheita


  • Mittaa paistetut pohjat ja leikkaa ylimääräiset osat pois
  • Leikkaa (veitsellä siis) pohjista sopivan kokoiset palat - minkämallisen kakkuluomuksen haluat tehdä. Täällä tehtiin kakku sen malliseksi että mahtui kuljetusastiaan


Kuorrute 1


  1. Laita kattilaan vajaa pari sataa grammaa voita
  2. Kuus desiä tomusokeria
  3. vajaa desi kahvia ja
  4. puol desiä kaakaojauhetta
  5. Laita levy päälle ja sekoita tuotosta, älä anna voin kiehahtaa
  6. Sekoita tasaiseksi (olisi kannattanut siivilöidä ainakin se kaakaojauhe)


Kuorrute 2


  • Vatkaa purkki kermaa vaahdoksi (laita hieman sokeria joukkoon)


Koristelu / kakun viimeistely


  1. Laita valitsemaasi astiaan puolet pohja nro ykkösestä
  2. Kostuta pohjaa hieman punssilla
  3. Laita kostutetun kakkupohjan päälle täytettä (tasoita)
  4. Laita kuorrutteen päälle puolet pohja nro kakkosesta
  5. Kostuta pohjaa punssilla
  6. Levitä kostutetun kakkupohjan päälle täytettä
  7. Laita toinen puolisko pohja nro ykkösestä kuorrutteen päälle
  8. Laita kakkupohjan päälle kuorrute ykköstä
  9. Laita tuotos jääkaappiin jäähtymään
    (sopivaksi katsomasi ajan jälkeen)
  10. Ota kakku pois jääkaapista ja laita kermavaahto kakun sivuille
  11. Koristele kakku punssikarkeilla




edit. 13.09. klo 7:55
Tuotiin kakku töihin, koemaistoin sitä aamukahvin kanssa. Yllätys yllätys: ylirumasta ulkoasustaan huolimatta se on/oli hyvää (oho) :-)

Ei kommentteja: