Leipomisessa on kyllä ihan hirveä homma, mutta näin se homma meni.
Kuumenna uuni kahteensataan asteeseen
Ensimmäinen pohja
- Riko kulhoon neljä kananmunaa
- ja 1½ desiä sokeria
- Vatkaa, kauan ja sitten vielä hieman lisää
- Laita toiseen kulhoon desi vehnäjauhoja ja
- desi perunajauhoja ja
- 1½ tl leivinjauhetta ja
- 2 rlk kaakaojauhetta (käytin vanhotenia)
- sekoita kuivat aineet
- valuta kuivat aineet vähitellen siivilän läpi taikinaan
- sekoita varovasti
- Kaada tuotos leivinpaperille uunipellin päälle (tasoittelin hieman pintaa)
- Paista uunin keskiosassa ~8 minuuttia
- Ota tuotos pois uunista
- Sokeroi tyhjä leivinpaperiarkki ja kippaa uunituotos sokeriarkin päälle
- Poista päällimmäinen leivinpaperi (se mikä oli uunissa)
Toinen pohja
- Riko kulhoon neljä kananmunaa
- ja 1½ desiä sokeria
- Vatkaa, kauan ja sitten vielä hieman lisää
- Laita toiseen kulhoon desi vehnäjauhoja ja
- desi perunajauhoja ja
- 1½ tl leivinjauhetta ja
- sekoita kuivat aineet
- valuta kuivat aineet vähitellen siivilän läpi taikinaan
- sekoita varovasti
- Kaada tuotos leivinpaperille uunipellin päälle (tasoittelin hieman pintaa)
- Paista uunin keskiosassa ~8 minuuttia
- Ota tuotos pois uunista
- Sokeroi tyhjä leivinpaperiarkki ja kippaa uunituotos sokeriarkin päälle
- Poista päällimmäinen leivinpaperi (se mikä oli uunissa)
Täyte
- Pengo pakkasesta rasiallinen puolukoita, sulata niitä hieman mikrossa
- Vatkaa purkki (2dl) kermaa, lisää siihen hieman sokeria
- Lisää vatkattuun kermaan purkki rahkaa (oli ehrmannia jääkaapissa)
- Lisää tuotokseen osittain jäisi puolukoita ja sekoita sopivan varovasti
Välivaiheita
- Mittaa paistetut pohjat ja leikkaa ylimääräiset osat pois
- Leikkaa (veitsellä siis) pohjista sopivan kokoiset palat - minkämallisen kakkuluomuksen haluat tehdä. Täällä tehtiin kakku sen malliseksi että mahtui kuljetusastiaan
Kuorrute 1
- Laita kattilaan vajaa pari sataa grammaa voita
- Kuus desiä tomusokeria
- vajaa desi kahvia ja
- puol desiä kaakaojauhetta
- Laita levy päälle ja sekoita tuotosta, älä anna voin kiehahtaa
- Sekoita tasaiseksi (olisi kannattanut siivilöidä ainakin se kaakaojauhe)
Kuorrute 2
- Vatkaa purkki kermaa vaahdoksi (laita hieman sokeria joukkoon)
Koristelu / kakun viimeistely
- Laita valitsemaasi astiaan puolet pohja nro ykkösestä
- Kostuta pohjaa hieman punssilla
- Laita kostutetun kakkupohjan päälle täytettä (tasoita)
- Laita kuorrutteen päälle puolet pohja nro kakkosesta
- Kostuta pohjaa punssilla
- Levitä kostutetun kakkupohjan päälle täytettä
- Laita toinen puolisko pohja nro ykkösestä kuorrutteen päälle
- Laita kakkupohjan päälle kuorrute ykköstä
- Laita tuotos jääkaappiin jäähtymään
(sopivaksi katsomasi ajan jälkeen) - Ota kakku pois jääkaapista ja laita kermavaahto kakun sivuille
- Koristele kakku punssikarkeilla
edit. 13.09. klo 7:55
Tuotiin kakku töihin, koemaistoin sitä aamukahvin kanssa. Yllätys yllätys: ylirumasta ulkoasustaan huolimatta se on/oli hyvää (oho) :-)
Tuotiin kakku töihin, koemaistoin sitä aamukahvin kanssa. Yllätys yllätys: ylirumasta ulkoasustaan huolimatta se on/oli hyvää (oho) :-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti