lauantai 2. syyskuuta 2017

Dobo-lauantai

Kiki kävi tänään Muhoksella dobotreeneissä.

edit. 04.09.17

Mitä opin dobokurssilla?
Sen, että se ei ole meidän laji. Onneksi en ostanut uutta sopivampaa palloa. Noh, en kyllä varsinaisesti edes harkinnut, koska edellinenkin on kokoajan edessä ... eikä sitä viitsi tyhjentää, koska sen täyttäminen oli niin vaivalloinen urakka silloin aikoinaan.

Treeneissä kyllä venyteltiin koira (ja itsekin piti venytellä) huolella ennen ja jälkeen treenien.
Enemmän piti itse jumpata siinä pallolla kuin mitä koira, tai siltä ainakin tuntui, ja kun kunto on paska eikä jumppaaminen "ole mun juttu", niin oli vähän että ...no joo. Siis toki tiesin, että siinä itsekin tehdään eikä vain koira, mutta luulin, että ne olisivat olleet jotain yhdistelmäjuttuja (joita tuli lopuksi pikkuisen, mutta liikaa oli sitä itsekseen tehtävää jossa koira pistettiin kiinni jonnekin - Kiki ensin haukkui ja sitten pisti maate ja oli hiljaa (että se oli sille kyllä ihan hyvä harjoite jos positiivisesti haluaa asian ajatella)).

Ensin Kiki ei halunnut koskea siihen palloon. Sitten kun mulla oli kädessä karmee määrä nakkikikkaroita (jotka olin pilkkonut liian pieniksi palasiksi, kun etukäteisinfo oli, että tarvitaan paljon pieniä nameja - olisi ollut helpompi imuttaa sitä siihen pallolle jos namit olisivat olleet isompia). Lopulta sain koiran nousemaan palloa vasten. Siitä sitä sitten palkkailin lukuisia kertoja.

Myöhemmin kun välissä oli tehty muuta, ts minä olin tehnyt. Niin kun oltaisiin tehty lisää juttuja siinä dobolla. Siis koiran olisi pitänyt olla kokonaan palleron päällä, niin mitä tekee Kiki? Se kiskoo naru suorana pois päin pallolta :( että voiko koira selvemmin sanoa että ei nyt ihan just nappaa. Koira kiskoi pois päin huolimatta siitä, että yritin houkutella sitä itseni luo kasalla nakkeja ... Se myös tarjoili mulle kaikenlaista muuta toimintaa, haki treenikassista esineitä, tarjoili vesikipon nostelua jne.

Kun älysin kysyä, että onko niillä pienempää palloa, niin löytyi matalampi pitkulainen/soikio. Kiki meni heti sitä vasten ja jopa hyppäsi sen päälle (jossa oli jonkun aikaa ja syöttelin sille siinä nameja - sittenpä tulikin hyvin pian käsky alkaa tekemään loppuvenyttelyitä). Että loppuhyvin kaikki hyvin. Kun vain olisin tajunnut kysyä pienemmän pallon heti alkuunsa. Mutta kun kurssiohjeissa oli niin tarkkaa se, että pallon pitää olla ainakin kymmenen senttiä korkeampi kuin mitä koiran säkä ...

Parasta Muhokselle menossa oli se, että näin pitkästä aikaa joitain henkilöitä joihin olen tutustunut vuosien varrella erinäisissä koiraharrasteissa :-) Ja koirat pääsivät lämppä- & jäähylenkeille normaalista poikkeaviin maisemiin.
<Ei kommentteja: