maanantai 4. syyskuuta 2017

Saako negatiivisista asioista blogata?

(kuva ei liity aiheeseen, kunhan somistaa kirjoitusta - somistaisi toki paremmin jos olisin ottanut koiralta remmin pois, tai jos olisin jaksanut editoida sen tuosta poikke)
Tuli vielä mieleen, kun olin editoinut sitä lauantaista dobo-kirjoitusta (ts naputtanut sisällön siihen bloggaukseen), että miten se on, millaisia asioita sitä saa kirjoittaa blogiin? Tuotakin asiaa mietin lauantaista lähtien, että millaisen jutun aiheesta kirjoitan; totuudenmukaisen vai ruusunpunaisen hehkutuksen tai jotain siltä väliltä. 

Tuokin päivä oli varsin opettavainen minulle, että ei harmita, että sinne tuli ilmoittauduttua ja mentyä. Että voiko sitä "väkisten" harrastaa koiran kanssa lajeja, joista ne eivät niin välitä, mutta joita ihminen haluaa harrastaa. En minä ainakaan voi, tai ei minun koirien kanssa voi. Kikistä esimerkiksi paistaa kilometrien päähän kuinka sillä yleensä kaikki on kivaa, kuinka se nyt vaan tykkää miljoonasta asiasta - joskus häiriöksi asti, kun keskittyminen ei aina riitä (pelkästään) siihen, mitä minun mielestä pitäisi olla tekemässä. 

Että siinä vaiheessa kun minulla on nyrkki täynnä nakkikikkareita, jotka koira saisi jos tulisi minun luo, niin voi katsoa peiliin. Että mikä tässä mättää: minä, dobopallero vai palkka. Vai kaikki. Hommahan onneksi korjaantui kun vaihdettiin pallero pienempään. 

Toinen juttu aihetta sivuten on sitten ne koiran huonot käytökset. Esim Kikin (enimmäkseen) pentuaikaiset riekuntakohtaukset joista joskus blogiin kirjoittelin - vaikka ilmeisesti ei olisi saanut (muiden pentu/nuoretkoirat osaavat käyttäytyä ja niiden omistajat osaavat oikealla lailla puuttua/suhtautua/kouluttaa koiransa ettei moinen epätoivottu käytös enää koskaan toistu). 

5 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Mä toivoisin että niistä negatiivisistakin asioista bloggailtaisiin. Välillä tulee vähän yllätyksenä joidenkin koirien käytöshäiriöt (jopa lopetetaan koira), kun niistä ei ole paljoa mainittukaan blogissa, vaan pelkästään niistä positiivisista asioista.

Mä nyt kertoilen kaikenlaista mun blogissa, mutta en tiedä kuinka moni sitä yleensäkään jaksaa lukea, niin ei haittaa vaikka lukijat ei niitä mun juttuja luekaan. Mä kertoilen myös huonoista kokemuksista harrastuksissa, silloin kun niitä on tullut (tosin yritän kertoa silleen ettei tule puhuttua ikävästi paikalla olijoista, jotka pystyy tunnistamaan tekstistä), ja ihan arjessa ongelmista jne.

Veera kirjoitti...

Kyllä mun mielestä negatiivisestäkin pitäisi kirjoittaa. Nyt pennun kanssa kun ei välillä yhtään mikää toimi nii sitten lukee aina ku jokaisella se arki on pelkkää ruusuilla tanssimista ja suurinpiirtein koira osaa tavoille jo heti syntymästä :D
Toki varmasti joillain on helpompaa kun toisilla, en tiiä
tiiä
Varmaan osa haluaa pitää blogin positiivisena, mut kyl tähä koiramaailmaa mahtuu paljon negatiivista ja sen kautta kun niitäkin kerrotaan niin ainakin omasta mielestä jotenkin helpompi päästä siihen blogiin sisälle, kun voi samaistua ettei kaikki oo aina sitä ruusuilla tanssimista ja joskus on vaikeempaa ja negatiivisia asioita tapahtuu, toisille ennemmin ja toisille vähemmin
Eli joo, kyllä saa (ja pitää!!!) kirjottaa hyvistä sekä niistä huonoimmista asioista

Jenna kirjoitti...

Moikka! Tämä kirjoituksesi osui silmiini Facebookissa ja jäin pohtimaan sitä, tulisiko minun olla rehellinen blogi- ja instagramhiljaisuuteni taustoista.

Päätin repäistä ja katsoa, minkälaisen myrskyn saan aikaiseksi, kun kerron totuuden ilman vaaleanpunaista filtteriä. Kyllä, koiramaailmassa on paljon muutakin kuin niitä vaaleanpunaisia onnistumisia ja voittokulkua, ja ehdottomasti myös realistisempaa koiranomistajuutta on hyvä tuoda esille.

Oman juttuni pääset lukemaan tästä: https://puremattaparas.fi/2017/09/08/uupumus-kun-koiranomistamisesta-katoaa-mielekkyys/

Kaikesta huolimatta iloista alkanutta syksyä!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos kommenteista :-)

Iloista syksyä teillekin!

inka nitta kirjoitti...

Kyllä mä olen ainakin sitä mieltä, että negatiivisistä asioista saa ja pitääkin kirjoittaa. Ei olekkaan olemassa täydellistä, mutta selän takana puhuminen ja anonyyminä ilman kasvoja kommentin kirjottaminen on niin helppoa.. Mä itse olen lähtenyt sille linjalle, että blogissani puhutaan myös negatiivisistä asioista. Ihanaa syksyä!

http://haskisti.blogspot.fi