maanantai 12. joulukuuta 2016

Päivä nro 34

Seiskan tienoilla ylös. Ei koirien aamuyöpissatuksia, joten en ollut myöskään ottanut Mush-pyöryköitä sulamaan. Koirat saivat siis tyytyä aamupalalla syömään pelkkiä nappuloita. Normit aamulenkit. Omat aamutoimet. Sitten vein Eetun töihin. Koirat erikseen taas sisälle, ennen sisälle tuloa pissatukset tienvarressa. Sisällä oleilua, luiden syöntiä, mä tein etätöitä ja enmitäänjärkevää. Paitsi, että soitin Otukseen ja varasin sen kontrolliajan. Toivottavasti siellä ei ole mitään ikäviä yllätyksiä. Käytin päivällä Kikin kerran-pari takapihalla pissalla. Laitoin iltaruuan valmistumaan eli otin pakkasesta muutaman mushpullan ja ruokaämpäristä hieman kummallekin nappuloita. Sitten taas koirat vuoronperään autoon. Ajeltiin sinne mattopesulaan hakemaan niitä vähemmän kusisia mattoja takaisin kotiin. Pesulasta ajoin Ranta-Kastelliin, jossa käytin Nemin lenkillä (kakkas), sitten kävin kaupassa ja ajelin kotiin. Kotona vein ensin matot sisälle, sitten Nemin ja kauppaostokset ja lopuksi Kikin. Kikin käytin pikaisesti pissalla ennen kuin mentiin sisälle. Annoin koirille ruuat ja menin Kikin kanssa takapihalle (jahka se oli syönyt siis), Kiki kävi pissalla ja kakalla. Oltiin ehkä tunteroinen kotosalla, koirat makoilivat / söivät luita. Sitten taas koirat vuoronperään autoon ja ajelin hakemaan Eetun töistä. Taas koirien pissatus pikaisesti pihalla. Sitten kotona oleskelua tunti-pari, ja sitten käytin Kikin kävelyllä. Kierrettiin Abc-lenkki. Kiki oli vauhdikkaalla tuulella. Sitä ei parinkymmenen asteen pakkanen tuntunut häiritsevän. Löysi pitkästä aikaa pahvisenkahvimukin jota kantoi polleena pitkän matkaa. Oli kiinnostunut pissoista (ja kakoista) ja haisteli niitä paljon matkan varrella, taisi itse käydä kerran tai ehkä kaks pissalla, ei kakannut. Sisälle  tultuamme mun oli tarkoitus temputtaa Kikiä, mutta se halusi ennemmin syödä luuta, joten enpä sitten pakottanut sitä temppuilun pariin.

edit. 22:21

No nyt on temppuiltu. Molempien kanssa. Kiki edistyi "lepo" -tempussa, jee. Luopumista, istumista, maahanmenoa, ... ihan perusjuttuja siis. Kiki myös huitoi tassullaan, mutta en sitä siitä nyt palkannut. Nemiä taisin käskyttää tekemään kaukona tassun nostoa.

Häkkikeskusteluun vielä sellainen huomio, että viime yöksi en sulkenut olkkarin häkin ovia niin kuin aiemmin olen tehnyt. Olen ajatellut, että toiv. kukaan ei yöllä hämärässä törmäile metallioviin. No, nyt jätin häkin ovet (kyllä, monikossa) auki, niin yöllä unen läpi kuului kun häkissä kävi nukkuja jos toinenkin aina välillä. Muutenkin koirat, erityisesti Nemi, tykkäävät käydä tuolla pesässä välillä hengailemassa, jopa nukkumassa. Hyvä kapistus siis.

edit. 22:46

Koirat pikaisesti ulkoilutettu. Ensin Kiki, sitten Nemi. Kumpikin pissas ja kakkas. 

Ei kommentteja: