lauantai 20. huhtikuuta 2024

Kevätreissun hotellit koirien kannalta

 Muistelenpa hieman reissusta hotelleita koirien näkökulmasta, ts tietty itseni koirien lenkityksiä yms ajatellen. 

Luleå

Ensin yövyttiin Luleåssa. Tuttu hotelli aiemmilta reissuilta. Huone sijaitsi samalla käytävällä kuin aiemmin, ensimmäisessä kerroksessa melko lähellä respaa ja sitä myöten ulko-ovea. Jonkin verran kuului ääniä huoneeseen. Hotellissa on pyöröovet mitkä ovat huonot koirien kannalta, etenkin jos pitää yksin taluttaa kahta (saati usempaa, itsellä toki kokemusta vain kahdesta) koiraa. Pyöröoven vieressä on normiovi, josta ei kuitenkaan pääse kulkemaan aina. Sisältä pääsee siitä kyllä ulos, mutta ulkoa sisään vain ennen klo 22 ja ulkoa sisälle vain kun on hotellin avainkortti. Ulkoilumaastot Luleåssa on ihan hyvät, ainakin kun tuntee paikat. 

Örnsköldsvik

Seuraava yö oltiin Ö-vikissä. Tienvarsi hotelli minne on helppo osata. Ulkoparkkipaikka missä oli hyvin tilaa autolle. Huone oli alakerrassa pitkähkön käytävän loppupuolella. Samaan aikaan hotellissa oli useita koiria, ja ilmeisesti kaikki sijoitettuna samalle käytävälle, mistä seurasi se, että haukahduksia kuului huoneesta jos toisesta välillä ja ulos/sisään mennessä piti välillä vuorotella, että kuka milloinkin liikkuu melko kapealla (ts normi toki hotelleiksi, mutta koiraohituksissa turhan kapea) käytävällä. Talvisohjoaikaan lenkitysreittejä hieman vähemmän kuin kesällä (kun pururadat yms eivät olleet käytettävissä). Yhden yön pysähdykseen kuitenkin ihan ok. 

Upplands-Väsby


Seuraavaksi oltiin kolme yötä U-Väsbyssä. En muista monennessako kerroksessa yövyttiin, mutta niin kuitenkin, että hissillä sinne kuljettiin. Hissi oli melko pieni ja jostain syystä itselle tuotti hankaluuksia saada hissi välillä toimimaan, kyseessä oli siis se versio hisseistä missä pitää käyttää ovikortti ensin lukijassa ja painaa sitten vasta kerrosnappia. Meinasi ahdistaa siis kun useampaan kertaan hissi ei vaan lähtenyt mihinkään ja hetken epäilin, että hajosiko hissi ... mutta ovet avautuivat kyllä (avausnappia painamalla). Koirat ovat meillä onneksi kokeneita hissimatkustajia, tosin jos on kovin pieni hissi niin välillä pitää hieman enemmän kehoittaa niitä menemään hissiin ns perälle asti, että hissin ovet pääsevät menemään kiinni (tämä etenkin silloin kun on matkalaukut mukana - tai hississä  muitakin matkustajia). 
Hotellin ovet olivat mallia liukuovet, niistä koirat ovat jo oppineet, että kunhan vaan kävelee lasia päin, niin se kyllä aukeaa. Joissain hotelleissa (paikoissa) tosin vaatii myös ihmisen lähestymisen ovia kohti eli ovet eivät niin hyvin huomioi koirankokoisen hahmon lähestymistä. 
Ulkoilumaastot sinällään U-Väsbyssä ovat hyvät, lumet olivat jo sulaneet kun oltiin siellä eli pururadalle/metsäpoluille pääsi ja lisäksi löytyi pyörätiereittejä. Taran kanssa ongelmaksi muodostui se, että tuolla oli todella paljon jäniksiä ja koirahan meni niistä ihan sekopäiseksi ... (mikä ei sinällään ole hotellin vika). 

Kalmar 


Seuraavat kolme yötä oltiin Kalmarissa. Tämä oli matala tienvarsihotelli, jossa riitti käytäviä. Majoituttiin ensimmäisessä kerroksessa, mutta matka ulko-ovelle ja respaan oli pitkä eli piti kulkea käytäviä ties kuinka pitkästi ennen kuin oltiin omassa huoneessa / ulkona. Sinällään on siis kätevää jos hotellin kokolattiamattokäytävillä pitää kulkea jonkin verran lenkin jälkeen; ainakin osa katupölystä ja hiekasta koirien tassuista jää sinne käytävämatolle eikä kantaudu huoneeseen asti puhdistettavaksi koirapyyhkeeseen (saattaa jopa välttää tassupesun). Tara oppii yleensä todella nopeasti reitit hotellin käytävillä, että jos hissejä niin mihin suuntaan käännytään mistäkin ja montako käännöstä ja kulmaa ennen omaa huonetta - se oppii nämä reitit huomattavasti nopeammin kuin mitä itse opin 😀 Kiki taas toisinaan on hotelleissa käytäväahdistuja eikä olisi menossa oikein mihinkään tai jumittaa vähän joka oven taakse (tai jos ei jumita niin nuuskii niitä muuten vaan kiinnostuneena). 
Taran mielestä Kalmarissa olisi pitänyt kulkea nopeammin ne pitkät käytäväosuudet. Ulko-ovet olivat mallia liukuovi ja tottelivat koiria ihan hyvin. Lenkkimaastot muutoin ihan ok:t mitä nyt jäniksiä (paremminkin ehkä kaniineja) oli sielläkin paljon ja ne maastot siis välillä sen verran kuraiset, että esim puistoihin yms ei ollut asiaa. 


Lund


Lundissa oli myös pyöröovet, mutta onneksi niiden vieressä myös normaaliovi (josta pääsi sisään sitten kun oli avainkortti - ulos pääsi ilman korttiakin). Siellä asuttiin n:ssä kerroksessa (en muista monennessako) ja kuljettiin hissillä respakerroksesta. Hissejä oli kaksi, toinen oli hieman isompi ja jostain syystä vähemmän ruuhkainen ja se sijaitsi hyvin lähellä hotellihuonettamme - toista jos käytti niin piti kulkea hieman enemmän hotellin käytävillä (mutta saipahan puhdistettua tassuja hieman käytävämattoon :)). 

Lundin hotellin lähellä oli ihan hyvin pyörätiereittejä vähän joka suuntaan, ja joitain nurmikkoalueita niiden lähettyvillä. Olikohan puoltoista kilometriä lähimpään puistoon. Täälläkin jonkin verran pupujusseja Taran riemuksi. Molemmat koirat tykkäsivät syödä nurmikolta jänöjen jätöksiä.

Arvika


Hotellihuone 1-kerroksessa, mutta niin, että huoneeseen piti mennä nousevaa käytävää ja sitten oli ovi käytävälle. Meidän huone oli melko lähellä sitä ovea. Arvikan Scandic sijaitsee kaupungin keskustassa. Pieni kaupunki ja lyhyet etäisyydet niin löytyy hyvin erilaisia ja erimittaisia lenkkivaihtoehtoja. Muutama eri puisto alle kilometrin päässä hotellista. 

Hamar


Hamarissa oli melko iso aula alakerrassa (missä respa) ja sen läpi piti kulkea, että pääsi hisseille. Iltaisin siellä oli jonkun verran sakkia drinksuilla ja muuten vaan hengailemassa. Yövyttiin kolmannessa tai neljännessä kerroksessa. Hotellissa ihan ok:t liukuovet. Ihan hotellin toisella puolella on pieni puisto missä pystyi käyttämään koirat iltapissalla. Keskustan lähellä, rannassa, hieman isompi puisto - sinne oli matkaa kilometri tai alle hotellilta. 


Trondheim


Korkea hotelli Muutaman kilometrin päässä keskustasta, vieressä jalkapallo-areena ja jalkapallokenttiä. Me asuttiin 2-kerroksessa. Huoneeseen pääsi sekä portaita, että hissillä (hotellissa taisi olla neljä hissiä) - jos menin Taran kanssa lenkille menin yleensä portaita, mutta Kikin kanssa hissillä. Yliopisto, jonne matkaa puolisen kilometriä (?), lähellä melko iso puisto. Muuten peruslähiölenkkeilyä. 

Östersund


Parhaat päivänsä nähnyt 2-kerroksinen hotelli, kaupungin ns kakkoshotelli (ts täällä on toinenkin Scandic,  jonka oletan olevan parempi). Meidän huone 1-kerroksessa, melko pitkän käytävän loppuosiossa. Hyvä puoli se, että ulko-ovia on respan edessä olevan pääoven (liukuovi) lisäksi ainakin kaksi sen pitkän huonekäytävän varrella. Huoneavaimella pääsee sisälle ko ovista (ulos normaalisti kahvasta vääntämällä). 
Koirien lenkitykseen lähiöitä, pyöräteitä ja jotain metsäpolkujakin. Ainakin lyhyen tutustumisen perusteella. Taran riemuksi myös jonkinverran kauriita. Kiki innostui melkein enemmän ajamaan oravan puuhun kuin mitä niistä kauriista (kauriksista?). 

Skellefteå 


Hotellissa liukuovet (ja takaparkkipaikalle normaaliovi, mutta sitä kautta en mennyt lenkeille). Hissillä siirtyminen ala/respakerroksesta huoneeseen. Yövyttiin toisessa kerroksessa, melko lähellä hissejä. Joen rantaan ei ole pitkä matka, siellä hyviä sorapolkuja joissa lenkittää koirat - toki myös ihan lähiökaduillakin saa perusasiat tehtyä jos ei ehdi/halua pidemmälle lenkille lähteä. Ei kommentteja: