keskiviikko 9. marraskuuta 2016

The tähystys - Seinäjoen keikka

Kiki painaa 9,65 kiloa.

"Vasemman kyynärnivelen tähystyksessä todettiin voimakkaammat muutokset kuin mitä röntgenkuvan perusteella saattoi päätellä. Kyynärluun varislisäkkeessä oli murtuma ja nivelrusto oli kulunut kokonaan pois osasta olkaluun sisemmän nivelnastan ja kyynärluun varislisäkkeen pintaa. Vauriot johtuvat siitä, että kyynärluu on liian pitkä suhteessa värttinäluuhun ja paino kohdistuu kokonaan pienelle alalle nivelen sisäosassa.  
Kyynärluu sahattiin vinosti poikki. Hoidon tarkoituksena on, että lihakset vetävät kyynärluun yläosaa eri asentoon niin, että liiallinen hankaus nivelessä loppuu ja paino tulee enemmän ehjälle rustopinnalle. 
 Nivel on tulehtunut ja arka vielä useita viikkoja. Tulehduskipulääkettä annetaan ainakin kahden viikon ajan, pidempäänkin mikäli tarpeen. Tramal leikkauskivun hoitoon 1 tabletti 3 kertaa päivässä tarvittaessa. Ontumista tulee ilmenemään 2-3 kuukautta, eli kunnes kyynärluu on kunnolla luutunut uuteen asentoonsa. Kyynärluun yläosa nousee ja kääntyy hieman eteenpäin ja haavan kohdalla luussa tulee olemaan kiinteä patti. 
Tikkien poisto 12 päivän kuluttua. Sidettä pidetään haavan suojana 5-6 päivää."

8.11.2016 11:44 Jarmo Rintasalo, Eläinlääkäri

Vakuutus: ei
Maksettu 1126,40 e

Ei kommentteja: