perjantai 11. marraskuuta 2016

Päivä nro 3

Ulkona sataa lunta ja on jotain kymmenisen astetta pakkasta. Aamukävelyllä yritin tietty hillitä pienen lapinkoirataimen riemua lumisateesta ja lumesta. Kaulurilla on kiva aurailla maata ja ties mitä tehdä. Ihme jos se kestää niin kauan kuin on tarve ...

Enivei. Kiki on syönyt, käynyt aamupissalla ja kakalla ja saanut päivän Metacam annoksensa. Eetu käytti Nemin lenkillä ja sekin on syönyt (myös lääkkeensä) ja käynyt tarpeillaan.


edit. 10:10

Kiki on käynyt 2 kertaa takapihalla. Jälkimmäisellä kerralla pissasi. Lumi ja siinä touhuaminen kiinnostaa koiraa kovin. Mikä tietysti on oletettavaa. Jotain olen antanut sen tehdä ja jonkun verran tietty hillinnytkin. Tarkkana saa takapihalla olla, ettei koira mene ojaan.

Olen puhunut erään eläinfyssarin kanssa tänään puhelimessa ja saanut häneltä jotain ohjeita mitä Kikin kanssa voi / kannattaa tehdä ja mitä taas ei. Oli kyllä oikein hyvät puhelut :-) että tietää mitä aktivointeja koiralle voi tehdä, joista ei ole haittaa (ennemmin jopa hyötyä jatkoa ajatellen).

Poistin kalenterista --> jotain menoja mihin tuskin osallistutaan. Esim ne näyttelyreenit mitä Okk:lla on syksyn mittaan. Lappalaistreenit tuolla vielä on, jos joskus pääsisin niissä Nemin kanssa käymään.

edit. 16:21

Fiilikset tulee ja menee. Hyvät ja huonot. Välillä hetken aikaa suhtaudun tähän kuntoutukseen / koiraparantolaan edes semi-positiivisesti ja välillä masentaa, että kuinka saan pidettyä Kikin aisoissa niin, että mitään vahinkoa ei pääse tapahtumaan?
Sitten satuin vielä katsomaan sääennusteenkin ens viikolle. Nollan tuntumaan on asteet menossa. Kuinka pidän Kikin kurattomana? Tai suojaan sen jalan ... tai vastaavasti sitten kun tulee ne kelit mitä vihaan kaikkein eniten, niin miten pidän koiran ettei se liukastele? Ne liukkaudet mitä on tälle syksyä tullut niin Kikillä ei ole ollut hajuakaan miten silloin kannattaisi kävellä - Nemillä on jotain järkeä hakeutua vähemmän liukkaisiin paikkoihin. Kiki vaan porhaltaa menemään sinne minne haluaisi ja mahdollisimman lujaa ja sutii sitten menemään. Näin ainakin ennen operaatiota kun oli niitä liukastelukelejä.

Ainiin. Tänään on uinuttu paljon. Siis koirat ovat. Sitten oon käyttänyt Kikiä muutaman kerran takapihalla ja Nemiäkin kerran. Nemin kanssa leikin pallolla takapihalla ja se oli sen mielestä kovin kivaa. Kaikki kiva vaan päättyy turhan äkkiä.

Joo, ja tehtiin me sitten vähän jotain aktivointiharjoitteita. Ajattelin toistaa eilisen loistavan noutokapulareenin, mutta nyt se ei mennyt niin hyvin kuin eilen. Nemi sen sijaan omi kapulaa ja toi ihan mielissään sitä mun sivulle :-) Lisäksi tein Kikille etupalkkamalttiharjoituksia. Koiran piti seistä. Nostin etupalkan ylemmäs ettei koiran jalkojen painotus olisi ollut liikaa etujaloilla.

edit. 21:34

Jaa. Koirat ovat tietty syöneet iltapalansa. Oon käyttänyt Kikiä muutaman kerran ulkona (yhden kerran kakkas, pari kertaa on pissannu). Ja kerran Nemiä tienvarressa, jotta se sai pissailtua jonku kerran - Nemi pääsee kyllä vielä tänään oikealle lenkillekin. Sitten on tehtyä hieman jotain malttiharjoitteita.Plus oon rapsutellut Kikin korvia ja muutenkin on pusuteltu ja silitelty.  Ja sitten oltu vaan. Booring.




edit. 22:44

Yritin videoida tänään jotain ...

Ei kommentteja: