keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Päivä nro 8

Jopas oli taas vaihteeksi levoton yö. Kahden jälkeen piti käyttää koirat pissalla. Muutama tunti tämän jälkeen herättiin siihen kun Kiki oksensi, äkkiä siirtämään mattoja jotta puklaus tuli lattialle enkä joutunut mattopyykille. 

Aamusydeemit aiemmin hyväksihavaitulla tavalla eli Kikille ensin aamuruoka ja mä sen kanssa ulos niin että ollaan ehditty pois näkyvistä ennen kuin Nemi & Eetu lähtivät lenkille. Pihalle oli yön aikana satanut uutta lunta ja nyt lumi oli nuoskaista. Enivei uus lumi oli ilmeisesti pikkukoirasta mielenkiintoista eikä se ehtinyt hyppimään (juurikaan) mua vasten eikä alkamaan mitää pururalleja. Käytiin taas vaihteeksi kotikadun peräpäässä eli metsän ja pellon laidalla. Metsään ei edelleenkään menty Kikin harmiksi. Pellon reunalle pysähdyttiin hetkeksi kun Kiki halusi katsella pellon yli tielle, tai mitä lie ihmetteli. Jossain välissä se myös kuunteli tarkkaavaisesti kauempana liikkuvien aura-autojen ääniä. Onneksi meitä ei ohittanut ykskään aura-auto koska epäilen, että Kiki olisi repinyt pelihousunsa. Se suhtautuu nimittäin vähän turhan, no niin että huomioi kaiken, kaikkiin mahdollisiin ääniin. Vähintäänkin puhkuu jos ei haukukin. Esim kotona kannattaa pitää telkkaria päällä tai kuunnella poppia jottei naapurista / pihalta kuulu jotain kolahduksia joihin koira reagoi. Varsinkin sillon se on tympeetä jos koira (vihdoinkin) on rauhoittunut johonkin pötköttelemään/nukkumaan ja yhtäkkiä kuuluu joku ääni mikä Kikin mielestä ei saisi kuulua. 

Nyt koirat syövät aamupuruluitaan (Eetu on lähtenyt jo töihin), tai itseasiassa Nemi varmaan omansa jo rouskutti.

edit. 9:21

Sitten viime raapustuksen Kiki on käynyt kertaalleen takapihalla pissalla. Mä oon pitänyt sille puruluuta ja silitellyt sitä ja samalla katsonut Teho-osastoa (ostettu joskus vuonna x Ruotsista jonkun kaupan alelaarista kaksi ensimmäistä kautta, joita en ole vielä katsonut. Televisiosta toki aikoinaan seurasin sarjaa mutta nuo dvd-boxit ovat odottaneet sopivaa hetkeä).


Jossain vaiheessa kun istuin lattialla niin huomasin, että Kiki tunki kuononsa mun hupparin taskuun. Olin, että "Ei siellä mitään ole". Eipä vissiin.

Kiki silppuaa taskustani löytämäänsä serla-arkkia

Olen koittanut kysellä ja etsiä jotain aktivointijuttua Kikille mikä ei olisi liian rankkaa. Päädyin sitten keittämään vanhoja maustepurkkeja ... jos virittelisin jonkun noseworkin-tapaisen treenin sille. Luultavasti reenimme ei mene sääntöjen mukaan, mutta jos jotain rauhallista aivojumppaa saan tuolle vekaralle tehtyä niin se kait se oleellisinta on ...


edit. 13:27

Turhaan marttailin. Ei se haju noista mihinkään lähtenyt. Ehkä opetan Kikin etsimään mustapippuria? ;-)

edit. 16: 27

Päivälenkillä käytin Kikin pikkumutkan lähimetsässä. Siellä menee joitain polkuja ja mentiin yks pikkupätkä melko tasaista polkua. Kiki haisteli siellä ihan tohkeissaan joten oli varmaan ihan hyvä virike toipilaalle. Paluumatkalla koira kävi kakalla. 
Tuon jälkeen käytin Nemin takapihalla pissalla. Kiki oli häkissä huutelemassa sen aikaa. Kumma, että vaikka on kuinka pelattu häkkipeliä ja muutenkin omatoimisesti Kiki menee ihan mieluusti sinne häkkiin niin sitten kun ovi suljetaan ja käytän Nemiä ulkona niin alkaa kauhee mekkala. 
Sen jälkeen koirat ovat nukkuneet ja nyt olisi iltaruuan aika ... 


edit. 17:47

Kuulemma voin antaa Kikillekin siitä isosta nivelainepurnukasta mitä ostin Nemille Activen hallilta aiemmin syksyllä. Kysyin asiasta sekä operoineelta eläinlääkäriltä että yhdeltä koirahierojalta.

edit.  22:36
pikapäivitys. huomenna ehkä tarkennan tätä.
Nemi kävi illalla viiden kilometrin juoksulenkillä. Kiki kävi ns päiväkotilenkillä, sujui ihan kivasti - ohitettiin yks nainen jolla oli kaks koiraa ja Kiki oli tosi nätisti. Lisäksi Kiki on seurannut meitä koko illan eli hakenut rasittavuuteen asti läheisyyttä. Niin ja molemmat koirat kävivät äskön iltapissalla. Lisäksi oon tehnyt Kikin kans sitä etupalkka-seisonta -treeniä ja hieman kosketuskeppijutskaa.

Ei kommentteja: