keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Päivä nro 1

Sekalaisia muistoja/ajatuksia eiliseltä ja tältä päivältä. (täydennän tätä mahdollisesti pitkin päivää, huomenna sitten uusi päivitys ja uudet jutut. tai hyvin samankaltaiset jutut kuin tänään)

Eilen kun tultiin kotiin joskus kahdeksan jälkeen niin Kiki sai kipulääkkeen (Tramal), jonka se söi reippaasti juustoon käärittynä. Ilman juustoa ei sentään lääke mennyt. Sai myös pikkuisen ruokaa (ensimmäisen kerran sille päivää) ja kävi takapihalla pissalla. 

Pienen levottomuuden jälkeen Kiki nukkui yön suht rauhallisesti aina jonnekin viiteen-kuuteen asti ja siitäkin sitten vielä pätkissä puol seiskaan asti jolloin Eetu käytti sen takapihalla pissalla. Ja sitten koira sai taas ruokaa ja tuollaisen Tramalin juuston kera. 

Niin tosiaan. Yön Kiki nukkui lattialla mun pään "yläpuolella". Me näet nukutaan lattialla ts levitetyllä sohvalla olkkarissa jottei tule vaaraa siitä, että Kiki yrittäisi hyppiä sänkyyn. Näin toistaiseksi nukkumisjärjestelyt.

Eetu käytti Nemin lenkillä ennen kuin lähti töihin. 

Tuon jälkeen ollaan oltu olkkarissa, välillä Kiki on torkahdellut. Mutta kerjäsi se myös mun aamupalaleipää ja yritti antaa tassua kerjäämisen vahvistamiseksi. Raasu ojensi paketissa olevaa tassuaan. Välillä koira on joutunut myös olemaan metallihäkissä, jotta olen voinut käydä muissa huoneissa tekemässä jotain (esim veskissä, kylppärissä laittamassa pyykinpesukoneen päälle, keittiössä tekemässä niitä leipiä, välihuoneessa penkomassa lyhyemmän hihnan (ns tokohihnan)).

Olisinkohan neljä kertaa käyttänyt Kikin takapihalla. Hihnassa Kiki on hieman kiehnännyt ja pissannut pari kertaa (kerran per reissu, ei joka kerta). Sisälle se ei haluaisi tulla joten olen kantanut sen sisälle - yleensä melko pian eli jos koira vaikuttaa siltä ettei sitä pissata tai kakata niin tuon sen takaisin sisälle. Viimeisimmällä kerralla se alkoi heittelemään yhtä pihalta löynyttä keppiä... kyl mä luulen (niin kuin etukäteen ennustinkin), että kova homma tulee pitää se rauhassa tulevat viikot/kuukaudet.

Ainiin. Yhdes välis kun istuin lattialla Kikin vieressä niin se ryösti nenäliinan mun taskusta. "vanhat Kiki kujeet" on siis käynnissä ...

edit. 16:02

Käytin Kikin tienvarressa. ts itseasiassa vietiin roskat ja sitten käveltiin Kivipolkua (viereiden katu)  ehkä kymmenen metriä ja Kiki kävi kakalla. Jee! Sitten hetken matkaa koira käveli ihan semijees Siis kinkkas menemään. Sitten se kiehnas ja käveli taas hetken matkaa. Mutta sitten alkoi kiukuttelemaan. Joten nostin sen syliin ja kannoin taloyhtiön pihalle asti. Jos se olisi siitä kävellyt kotiin. Mutta alkoi kiukuttelemaan uudestaan. Joten nostin vielä syliin ja kannoin loppumatkankin.

Ennen tätä ip ulkoilua koira nukkui varman tunnin-kaks ja sen jälkeen sai kipulääkkeen ja ilta ruokansa.

edit. 16: 41

Sain kaivettua oikean kameran esiin, joten pari kuvaa koirista. Kännyllä epämääräisiä räpsyjä oon ottanut eilen ja tänään ja jakanut facessa (kun ehdin niin kopioin ne kännyotokset tännekin).



edit. 21: 46

Kiki kävi just takapihalla pissalla. Mitäköhän muuta kerrottavaa vielä olisi? Se on torkahdellut hieman ja syönut puruluuta ja kerjännyt ruokaa ja ollut rapsuteltavana ja kinkannut menemään ...


mua väsyttää ihan sikana, joten ... öitä ja huomiseen (tosin pitää valvoa viel jonku aikaa että klo on tarpeeks että voin antaa Kikille lääkkeen).

edit 10.11. klo 14:58

Kiki vissiin arvasti mitä tuleman piti siellä Seinäjoella. Se oli nimittäin ihan älyttömän levoton kun odotettiin ell-aikaamme. Plus se kehitti hillittömät hilseet turkkinsa päälle ja jopa haisi stressiltä. Tai miltä lie, joltain oudolta enivei. Ihan odottamatonta ja uutta.

Paluumatkalla se ei pitkään rauhassa nukkunut. Melkoista vinkumista oli ja asennon vaihtoa. Yritin siinä sitten sitä auttaa ja tukea (onneksi jalkatilaan oli laitettu jotain kasseja ja vilttiä siihen päälle ettei se retkahtanut sinne monttuun. Jossain vaiheessa Kiki jopa mourusi, myöhemmin luin, että se on ihan normaalia siihen vaiheeseen kun lääkehöyryt alkaa poistumaan (tjsp). Ainiin. Paluumatkallakin se haisi. Ei kuspaskalle eikä samalle kuin eläinlekurilaan tultaessa. Liekkö sitten joku lääkehaju tai mikälie.


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Paranemisia Kikille! Ja Kaisalle kärsivällisyyttä! t. Niina