sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Päivä nro 54

Uusi vuosi, vanhat (tai vielä tuntemattomat) kujeet. 

Eetu käytti koirat just äskön takapihalla pissalla. Hihnoissa molemmat. Ensin Kikin ja sitten Nemin. Kun Kiki oli pihalla niin ei kuulunut paukkeita. Nemin ulkoillessa kuului jotain mille Nemin piti hieman kommentoida. Molemmat kykenivät kuitenkin käymään pissalla. Sen jälkeen tulivat kerjäämään pissalla käyntinamia ;-) ja nyt menivät taas pötköttelemään. Harkitsen tässä, että valvonko vielä tunnin-pari, jotta voisin käyttää Kikin vielä lenkillä. Se kun ei kakannut viimeksi kun sitä käytettiin kävelyllä (eli sillon iltaruuan antamisen kieppeillä).

edit. 15:29

Unohdin antaa Nemille syötävää ennen nukkumaanmenoa. Homma kostautui seiskan aikaan kun heräsin oksennuksen ääneen. Onneksi se yrjösi sellaiselle matolle, minkä voi pestä pesukoneessa ...


Menin takaisin nukkumaan. Olin näet valvonut silloin viime yönä jonnekin kahden tienoille, käytin Kikin silloin vielä ulkona - hyvä että käytin, koska koira meni heti kakalle. Silloin ei kuulunut pamahduksia, joku fillaroi ohitsemme mutta muuta ääntä ei yössä ollut.

Yhdeksän aikaan käytin koirat pissalla ja laitoin ruuat valmistumaan. Aamutoimiin ryhdyttiin ehkä kymmenen tienoilla. Molemmille ruuat ja lenkeille. Käytin Kikä normaalia pidemmällä lenkillä, se kävi kakalla ja pissasi muutaman kerran. Muutoin sujui ihan kivasti, mutta ihan loppumatkasta joku pariskunta kun tuli vastaan niin Kiki oli menossa innolla niitä kohti (niin kuin sillä tapana on, kun tykkää kaikista ja kaikki ovat potentiaalisia kavereita), sanoin sitten niille tyypeille jotain Kikin innokkuudesta. No eiköhän se täti-ihminen sitten alkanut jotain raataamaan ja siitäkös Kiki innostui. Yritti syödä sen tätipolosen lapaset. Täti oli kyllä ihan ystävällinen ns koiraihmisiä, mutta sen jälkeen kun he olivat jatkaneet matkaa niin Kikillä hirtti villeys päälle ja koko loppumatka kotiin oli aika tuskaisa. Jonkun verran sain koiraan kontaktia eli se meni hetkittäin ihan nätisti, mutta kotipihalla se roikkui jo mun ranteesta vailla mitään järjellisen äänen menoa sen jakeluun, josta seurasi puhuttelu. Kotona se oli taas "jee jee, vähän hyvä meno".

Sittemmin koirat ovat makoilleet, seurailleet päivän tapahtumia, molemmat ovat käyneet kerran takapihalla pissalla ja Kiki vielä lisäkerran. Hetki sitten käytin niitä vuoronperään kävelyllä, ns pikkupäiväkotilenkin. Ensin käytin Nemin ja sitten Kikin. Ulkona on hirmu liukasta, jäätikölle sulanut piha on jäätynyt kun pakkasta on jotain kahdeksan astetta. Liekkö liukastelusta tai mistä johtuvaa, mutta Kiki taas heiluttelee vasenta etujalkaansa.

Pikkuhetki sitten tein koirien kanssa vähän maahanmenoharjoituksia.

edit. 00:28

Eläinkoe käynnissä. Kaivoin koiratavarahyllystä Nemin/Merrin juoksuhousut ja laitoin ne Kikille. Jos/kun teen paperitestin niin mitään (verta) paperiin ei tule eikä lattioilla ole veritippoja näkynyt. Mutta molemmat koirat ovat kovin kiinnostuneita Kikin takapäästä. Plus karvat sillä suunnalla ovat klihmaiset. Luultavasti otan housut silti yöksi pois, koska koira ei vaikuttanut kauhean riemastuneelta tästä yllättävästä toimenpiteestä, joten nukkukoot rauhassa yön ja testailen paremmalla ajalla asiaa huomenissa. Halusin vain heti kokeilla housuja kun sain inspiraation etsiä ne (niitä kun ei ole tarvittu enää vuosikausiin, kun onhan siitä jo aikaa vaikka kuinka kun tässä talossa on ollut juoksuinen narttukoira).

Päivän/illan aikana koirat ovat käyneet joitain kertoja takapihalla. Lisäksi käytin niitä, vuoronperään, kuuden  kieppeillä lenkillä. Kiki oli aluksi ihan kiva talutettava ja lopuksi melkoisen hankala. Nemi taas huuteli jotain eri suuntiin vaikka ketään ei näkynyt. Nemi merkkaili omaan tyyliinsä ja kävi kakalla, Kiki pissasi kerran eikä käynyt kakalla.

Ainiin. Annoin Nemille hieman nappuloita ehkä vartti sitten. Jospa se ei nyt sitten yrjöäisi aamulla.

Käytin koirat äskön vielä omalla pihalla pissalla (tai oli niin hämärää etten nähnyt jos Kiki kävi kakalla, pitää huomenna valosalla käydä tarkistamassa asia). 


Ei kommentteja: