lauantai 14. tammikuuta 2017

Päivä nro 67


edit. 14:54

Eetu lähti juoksulenkille. Koirat saivat puruluut. Possun parissa koirat viihtyvät hieman kauemmin kuin saman valmistajan kanaherkkuluiden. Näitä possujuttuja ostettiin siis silloin muutama päivä sitten kaupasta (kun piti sitä ruokaakin ostaa). En ole just näitä aiemmin koirille ostanut/syöttänyt.

Possua (Hauhau:n täytetty possutikku kanakääreellä).



edit. 15:22


Tänään on ollut taas sellainen testipäivä. Ulkoilutuksen suhteen siis. Ihan aamusella koirat pääsivät vain omalle pihalle ulkoilemaan; Kiki pissasi ja kakkasi ja Nemi kävi pissalla. Saivat ruokansa ja vasta aamupäivällä pääsivät lenkille. Mentiin koko porukka yhtä matkaa (tätähän testattiin pari viikkoa sitten kanssa ja sen jälkeen musta vaikutti siltä, että lenkki oli turhan rankka Kikille. Eli ontui lisää/enemmän ja muuten vaikutti jotenkin, että vas. etujalka oli kipeenä sen jälkeen). Nyt käytiin sitten tuolla kylällä, eli mä kävin kaupassa ja Eetu odotti koirien kanssa kaupan edustalla ja sitten käveltiin samaa reittiä takaisin kotiin. Lenkille lähtö oli turhan villi, sitä lisäsi se, että asuntomme edusta on todella liukas eli itse kuljen hyvin varovasti ja koirilla (Kikillä etenkin) oli kova hätä. Eli se kiskoi ja haukkui, jota yritin kieltää, mutta yritin samalla itse pysyä pystyssä eli en mennyt alkuunkaan niin lujaa kuin Kiki olisi halunnut. Plus en tietenkään halunnut, että Kiki liukastelisi siinä liukkaalla. Kun oli päästy tielle asti, missä on vähemmän liukasta, ja kun Kiki oli käynyt pissalla ja kakalla niin homma alkoi pelittämään paremmin. Tosin sitten Nemi rupesi jotain ölisemään, koska sillä oli ilmeisesti myös kakkahätä ... kun sekin oli saanut asiansa hoidettua niin muutoin lenkki meni ihan semijees. Ainakaan vielä en näin sisällä ole huomannut Kikin oireilevan sen enempää kuin aiemminkaan. Mutta toisaalta ehkä sen näkee sitten seuraavilla varsinaisilla lenkeillä, että miten koira leikattua jalkaansa heiluttelee (joskus se tekee sillä sellaista kummaa heiluriliikettä). 

Koirat ovat tosiaan syöneet nuo possupuruluut ja sen jälkeen käytin Kikin takapihalla pissalla. Pissasi kerran ja sitten kiehnäili lumessa. Heitin sille lumeen pari namia mitä se sai sieltä etsiä; eli mini-aktivointi.

Yritin mittailla Ouka:n opaskartasta lenkkireittiä; yhteensuuntaan (ts meiltä kaupalle) hieman yli 900 metriä. Eli siis lenkki yhteensä vajaa 2km.

edit. 22:39

Eipä tuo Kiki onneksi sen enempää tänään ole ontuillut/oireillut kun vaikka eilen tai toissapäivänä. Hyvä juttu :-)

Iltapäivällä koirat pääsivät takapihalle pissalle.

Koirat saivat iltaruokansa ehkä puol kuuden aikaan. Sitten käytin ne vuoronperään lenkeillä. Kiki pissasi kerran omalla lenkillään, muttei kakannut. Alkumatkasta sillä oli kova kiirus, seurasi jotain toista koiraa. Sitten se hetken aikaa haisteli kovasti, teki vähän kontaktikävelyä/seuruuta ja sitten pongasi naapurkadulta pari mäyräkoiraa ja jäi niitä tuijottelemaan niin, että mun piti käskyttää ja hieman kiskoakin sitä kotiin päin. Nemi sitten omalla lenkillään oli aluksi tosi pahalla tuulella, siis haukahteli ja murmutti. Ketään ei näkynyt missään. Kun käskin sen kakalle yhteen penkkaan niin meni tottelevaisena tyttönä. Sen jälkeen nähtiin muutamia koiria ja ohitukset/niiden näkemiset sujuivat tosi hyvin (paskahädällä on selvä vaikutus siihen kuinka hyvin/huonosti koirat käyttäytyvät ;-)).

Illalla koirat ovat lähinnä olleet. Makoilleet. Seuranneet ihmisväen tekemisiä. Käyneet takapihalla pisalla ja hetki sitten tosiaan harjasin niitä selkävääränä lattialla.

edit. 23:33

Koirat ovat käyneet myöhäispissalla. Kikille on laitettu yöhousut jalkaan. Nemi on saanut "älä yrjöä aamulla ruokansa" ja koirat ovat tehneet vähän temppusia.
Se piti vielä kertomani, että iltaruuan yhteydessä katsoin kellosta kauanko odotutin ennen kuin vapautin koirat ruokakupille. Aika oli 15 sekunttia. Mikä ilmeisesti tuntui varsinkin Kikistä piinaavan pitkältä ;-) mutta mikä itselle oli ihan huima saavutus, kyllä sille kakaralle vähitellen saadaan malttiakin kasvatettua :-)
ps. koirat odottavat ruokaansa siis istualleen. 

Ei kommentteja: