keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Oletusarvot

Miten olla niin etteikö asettaisi jotain toiveita, oletusarvoja kun hankkii itselleen uuden pennun/koiran?

Tulipa vain mieleen eräästä keskustelusta mitä luin erään henkilön face-seinältä. Siitä se ajatus sitten lähti. Kun kyllähän sitä itsekin pohti ennen Kikin meille tuloa, että minkälaisiin saappaisiin sitä olen sovittamassa. 

Että vaikka kuinka ajattelin, että pennun/tulevan koiran ei tarvitse olla sitä tätä ja tuota. Niin silti pujotin, tai yritin pudottaa, sen tiettyyn muottiin. Välillä se sinne muottiin sujahtikin, mutta lopulta sitten kuitenkin pulpahti pois. 

Miten jatkossa voin välttyä tältä? Tarviiko minun välttyä? Jos koiraa on ottamassa, niin jonkinlaiset raamit koiran hankintaan pitää kuitenkin laatia. Ne kriteerit. Ehkä pitää jatkossa yrittää olla sujaitsevaisempi eikä esim yrittää ottaa agilitykoiraa (/whatever), kun kuitenkaan kaikista koirista ei vain tule agilitykoiria. Eikä siihen agilitymuottiin pukkaamiseen auta se, että olipa koira minkä rotuinen tahansa. Jos niikseen on tullakseen niin koirasta ei tule agility/näyttely/halonkantaja -koiraa. 

Katselin eilen kuvagalleriaani. Ilmeisesti olen viimeksi ollut räpsimässä aksakuvia viime vuoden maaliskuussa. Että jo ennen kuin pentu tuli taloon niin häirikkökeikat loppuivat. Sitten kun pentu tuli, niin vaikka joskus käytiinkin turisteilemassa ja ihmettelemässä kisameininkejä niin kameran ulkoilutus loppui kun keskityin muihin juttuihin = Kikiin. Miten tämä nyt mihinkään liittyy? No sillä tavalla, että tuokin on yhdenlaista irrottautumista lajista, että intohimo aksakuvien ottamiseenkin on laantunut viimeisen vuoden aikana.

Ei kommentteja: