maanantai 9. tammikuuta 2017

Päivä nro 62

Sitä samaa. 
Paitsi, että yritän patistaa itseäni tarttumaan puhelimeen (*yök*). Pitäisi soittaa Kikille vesikävelykuntoiluaika. Välipäiville piti se ensin hankkia, no enpä saanut aikaiseksi kun ei siinä montaa ohjelmatonta päivää ollut. Sitten tuli pakkaset enkä viitsinyt varata, kun koiran turkin kuivaus on siellä niin hankalaa (joo on siellä kuivaimet, mutta Kiki ei ole niin tottelevainen että siinä saisi sitä föönailtua).

edit. 13:57

Normit aamujutut. Koirille ruuat (nappuloita ja mush-pyöryköitä + Nutrolinia + Nemille virts.lääke). Normit lenkit, kummallekin, mä käytin Kikin ja Eetu Nemin. Molemmat tekivät tarpeensa. Sitten Eetu lähti töihin ja koirat ryntäsi keittiöön. Koirien aamuluiden valinta:



Päädyin irrottamaan poroluukasasta yhdet koirille ja pistämään loput luut takaisin pakkaseen. Alempi kuva on koirien herkkukaapista. Mikä siis on käytännössä tuo yksi hylly, siellä säilytetään koirien ruokakuppeja ja niiden herkkuja. Kutsumme muntsareiksi noita mitkä ovat tuossa vasemmalla (melkein täysinäinen pussi). Nuo mitkä ovat läpinäkyvässä rasiassa ovat (pedigreen) juustonameja, ja niitä meillä kuluu ihan älyttömästi. Ne ovat tosi käteviä kun eivät sotke taskuja, niitä koirat siis yleensä saavat kun ollaan ulkoilemassa.

Nemi aamulla puruluujonossa. 

Kiki aamulla puruluujonossa. 
edit. 15:39

Aika varattu. Mennään keskiviikkona Hundspailemaan.

edit. 21:42

Rehellisyys maanperii. Surffailin Hundspan sivuilla ja löysin sieltä tekstin ettei juoksuiset nartut ole tervetulleita. Laitoin sinne sitten mailia ... että voipi olla ettei me mennäkään sinne tällä viikolla. Katsellaan miten tässä nyt käy.

Päivällä käytin Kikin lähimetässä kävelyllä. Pissi 3-4 kertaa muttei kakannut. Nemin käytin tienvarressa pissalla, käveltiin hetken matkaa jos sillä ois ollu kakkahätä mutta ei vissiin ollu. Sitten koirat kävivät päivällä vielä toisen kerran takapihalla tarpeillaan (Nemi vain pissas, Kiki kävi kakallakin).

Illalla ruuan jälkeen käytin Kikin pikasesti pihalla pissalla. Vielä illemmalla käytin niitä lenkillä (kun E oli kotiutunut), ensin kiersin Nemin kanssa puoli kylää eli pikkasen pidemmän lenkin kuin mitä sen kanssa olen viime aikoina tehnyt, koira kävi kakalla. Sen jälkeen kävelytin Kikiä semmosen sen peruslenkin mitä on viime aikoina tehty (matkallisesti). Kiki pissas jopa viis kertaa muttei käynyt kakalla.

Äskön annoin Nemille "älä oksenna aamulla" nappulat ja samalla reenasin Kikin kanssa istumista, lepoa, seisomista ja peruuttamista. Kikille myös tänään lenkeillä parin käskysanan sisäänajoa (miten lie kauan menee että ne menevät koiran jakeluun) eli vasemman puolen seuruu on niinkin omaperäinen kuin "seuraa" ja oikean puolen "oikee". Lisäksi tosiaan se "lepo" tarkoittaa kyljelleen köllähtämistä. 

Ei kommentteja: