perjantai 13. tammikuuta 2017

Päivä nro 66

Lueskelen (liikaa?) facesta Nivelrikko -ryhmää. Taas törmäsin kielteisiin kommentteihin luun katkaisusta. Eräs ei halua ryhtyä siihen, ts anna tehdä sitä "koska toipumisaika on pitkä". Entä jos sillä tavoin koirasta kuitenkin tulee ehompi? Ja mitä sitten jos hoito jätetään tekemättä? Tottakait jos koiralle tehdään joku operaatio (leikkaus tms) niin koiraa pitää pitää levossa (tai mitkä ohjeet ikinä ovatkaan) ja toipuminen kestää ajan x. Omituista ajatella, että olisi vain "naps" ja koira olisi kunnossa ilman jotain erityisjärjestelyitä / aikaa. 

Minua ei ainakaan (ainakaan vielä) harmita pätkääkään, että "olen antanut" tehdä kyseisen operaation Kikille. Luotan leikanneen eläinlääkärin ammattitaitoon. Eiköhän hänellä ole parempi näkemys kuin minulla, että mikä koirani tilanteessa oli viisain hoitomuoto. Ainoa asia mikä aiheessa harmittaa (jos joku ylipäänsä) on se, että en otattanut Kikistä aiemmin röntgenkuvia "kaikkialta" jotta ontumisen syy olisi löytynyt aiemmin ja leikkaus olisi voitu tehdä aiemmin (ei olisi ehkä ollut niin pahasti tuhoja nivelissä). Mutta sekin on jo ollutta ja mennyttä eikä sitä kannata sen enempää vatvoa.

Tuolla ryhmässä on myös hauska, kun siellä on muutama tyyppi, jotka ovat ns julistajia. He ovat siis omalle koiralleen kokeneet jonkun operaation/hoitomuodon/lääkkeen/hierojan/osteopaatin/... (jatka listaa) hyväksi ja julistavat sitä ainoana oikeana toimenpiteenä/hoitona myös kaikille muillekin. Yksi selittää kaikille ettei hänen koiraa leikattu, eikä se onnu vaan viettää iloista koiraeloa. Toinen puhuu joka ketjussa IRAP -hoitojen erinomaisuudesta jne. 

Hmm. Sitten tähän päivään. Aamu meni jo rutiinilla, ikävän liukasta oli taas. Nyt koirat ovat koirahoitolassa ja me töissä. Ainiin, uusi ruoka pieretti hieman Kikiä, jätökset olivat kuitenkin ihan normaalit.

edit. 22:34

Haettiin koirat viiden aikaan hoitolasta. Käytettiin koirat pikaisesti pissalla. Sitten käytin Kikin minikävelyllä jolloin se pissasi ja kakkasi. Sitten koirat saivat iltaruokansa. Nemi pääsi Eetun kanssa lenkille. Sen jälkeen koirat ovat makoilleet, seurailleet perjantai-illan kotoilua. Kiki on syönyt puruluita lattialla. Hassua oli se, että Kiki meni pariin otteeseen hetkeksi makoilemaan sipsilaatikkoon. Koirathan saivat palkinnoksi kumpainenkin laatikollisen sipsejä lokakuun erkkarista. Toinen laatikko on tyhjä, joten pahvilaatikko on ollut Kikillä jo tovin. Nyt koiruus sitten keksi, että laatikkoa voi käyttää pesäpaikkana :-)

Muutama tunti sitten käytin Kikin iltakävelyllä; ei kakannut mutta pissasi pari kertaa. Toisia koiria ei näkynyt, muutamia ihmisiä kylläkin joista Kiki oli kiinnostunut. Tehtiin taas hieman seuruu reenejä (vas ja oikee). Sisälle tultaessa tein jalkojen nostelujumpat, mikä Kikistä oli aika tylsää (kiire sisälle, jumpat tehdään pikkueteisessä).

edit. 00:21

Iltapissalla käyty. Iltatemput tehty. Nemi sai ylimääräisen iltaruokansa ja Kiki (yö)housut jalkaansa (reilu peli ;-)). 

Ei kommentteja: