torstai 5. tammikuuta 2017

Päivä nro 58

Kylmähkö ilma ulkona ...


Aamulla käytin Kikiä aika lyhyen lenkin, se pissas ja kakkas eikä ollut oikein innokas etenemään, joten käännyttiin Kivipolulta takaisin päin kiertämättä mitään varsinaista lenkkiä. Eetu ja Nemi kävivät abc-lenkin, Nemi ei ollut pakkasista moksiskaan (kävi kakalla ja pissaili normaaliin tapaansa).

Jokin aika sitten käytin Kikin takapihalla, pissasi ja kakkasi (kahdessa erässä). Sotki itsensä, eli jostain syystä sillä on maha löysällä (ts en tiiä onko se maha sen löysempi 😁- mutta tuotokset ovat). Voisikohan johtua juoksusta?

Aamulla (ts illalla otin ne jo sulamaan) loppui taas yks Mush-pussi. Myös nappulat alkavat olla todella vähissä. Tyhjennettiin jo nappulat pois ruokasäiliöstä, Kiki auttoi astian puhdistuksessa 😉 mutta ehkä sitä tynnyriä pitää vielä hieman fairyllakin puhdistella ...

Jäljellä olevat nappulat

"Ruoka loppuu pian, mene kauppaan!"


edit. 17:04

Pitäisi ihan kohta ruokkia koirat. 
Tuossa reilu tunti sitten käytin Kikin päiväkävelyllä, mentiin pellon poikki ja pätkän matkaa pyörätietä ja tultiin pihaportista takaisin taloyhtiön pihalle eli ei kierretty ns koko lenkkiä (teiden kautta kotiin). Oli semmoinen hyvän mielen lenkki, vaikka pihalla onkin ihan tautisen kylmä. Kiki käveli nyt munsilmään paremmin kuin sillon muutama päivä sitten. Eli parin päivän hiljaiselo on tehnyt tehtävänsä. Toki se nosteli esim eilen ja aamulla jalkojaan kun ei ole tottunut tuollaiseen kylmyyteen eikä sillä tietty ole siihen leikattuun jalkaan kasvanut täysin vielä ne karvat takaisin. Kiki pissas pari kertaa lenkillä muttei käynyt kakalla. 


Päivän aikana ei olla tehty oikeen mitään ihmeitä. Kerran taisin käyttää Kikin takapihalla. Kun olin käyttänyt Kikin siellä peltokävelyllä niin käytin Nemin takapihalla pissalla. 

Kuten ylemmäs kirjoitin (erillisen bloggauksen) niin sain vihdoinkin soitettua sinne UusiOloon ja varattua Kikille osteopaatteiluajan. Kikiä en ole siis vielä käyttänyt osteopaatilla enkä ole muutenkaan oululaisilla osteopaateilla käynyt.

edit. 23:16

Jos koiransa on totuttanut siihen, että tietyssä vaiheessa lenkkiä tehdään tokoa tai edes jotain temppusia niin on ihan turha ruveta itse pullikoimaan vastaan "en mä voi kun nenä jäätyy/tippuu" ;) Kävin siis äskön koirien kanssa iltalenkillä. Erikseen. Ensin Kikin kanssa pikkupyrähdys niin, että kun se oli kakannut niin käännyttiin takaisin kotiinpäin ja sitten Nemin kanssa oikee lenkki, ei tosin kovinkaan pitkä. Kummallekin seuruuta ja seuruusta pysähdyksiä. Plus Nemille odota -käskyjä eli liikkeestä pysähtymisiä, sivulle tuloja ja luoksetuloja. Nemi ei kakannut tällä lenkillä.

Äskön tein sitten koirien kanssa vähän istu-maahan reenejä. Nemi sai samalla sen "älä oksenna aamulla" lisäruoka-annoksensa. Sen jälkeen Kikille laitettiin yöksi juoksuhousut jalkaan (päivän on ollut ilman niitä), josta se sai "paha keikka namin" herkkukaapista ja Nemi samalla "sijaiskärsijänamin" :D

Eetu käytti Nemin lenkillä kun tuli töistä. Nemi kävi silloin kakalla.

Aiemmin illalla syötiin Kikin kanssa yks lattialla pitkään lojuneista puristenahkaluista. Tai en mä siitä kauheesti syönyt ;) vaan pidin sitä luuta Kikille. Siitä rouskutuksesta tuli sitten mieleen, että kun viime yönä havahduin johonkin ääneen - että Kiki söi jotain. Niin eiköhän se ääni ollut juurikin se, että se tuhosi jotain luuta - hyvä, että tuo luupino alkaa pikkuhiljaa vähenemään. Ja se syy koiran löysäkakkaisuuteen voi hyvinkin olla siinä jos se on viime aikoina syönyt oikeen urakalla noita nahkarulliaan.

Tänään käytin myös aiemmin illalla Kikiä pikkupäiväkotilenkillä jolloin se ei kakannut, mutta kävi kerran pissalla ja vonkasi naapuritaloyhtiön uroskoiran perään. Se on joku semmonen selvästi lapinkoiria isompi lyhytkarvainen pystykorvaryhmään kuuluva koira. En tiedä minkä rotuinen siis. Näillä keleillä kulkee takki päällä. Kumpikaan meidän koirista ei ole koskaan päässyt kuonokkain sen kanssa, mutta Nemi on ollut pitkään ihan rakastunut siihen ;) ja nyt näyttää Kiki jatkavan samalla linjalla. Kikin kanssa tehtiin paljon kontaktikävelyharjoituksia/seuruureenejä. Kiki on jo tosi hyvin oppinut, että kun pysähdyn niin pitää istahtaa. Tosin se istuminen ei läheskään aina ole sellainen pertsatyyppinen. Kun en ole sille edes vielä opettanut kunnollista ts varsinaisesti perusasentoa. Kiki myös vaihtelee sujuvasti puolta, eli kontaktikävelee välillä vasemmalla ja välillä oikealla puolella. Tähän ei kylläkään ole mitään käskysanaa. Välillä olen koittanut sisäänajaa seuraa -käskyä, sinne vasemmalle puolelle, mutta ei mitään käsitystä onko koiralla mitään käsitystä siitä.


Ei kommentteja: