tiistai 3. tammikuuta 2017

Päivä nro 56 = 8 viikkoa tähystysleikkauksesta

Kahdeksan viikon tauon jälkeen käytiin ensimmäisen kerran lenkillä niin, että molemmat koirat olivat yhtäaikaa mukana, ts kuljettiin sama reitti. Jopa ns normiaamulenkki eli hivenen pidempi kävely kuin mitä Kiki on ehkä tässä viime aikoina kiertänyt. Tai ainakaan tuota lenkkiä se ei ole tehnyt reiluun kahdeksaan viikkoon. Ihan kohtuullisen hyvin meni, välillä se olisi halunnut haastaa Nemiä leikkiin mutta muuten ihan ok. Eetukin oli siis mukana eli ei tarvinnut yksinään tsempailla kahden remmin kanssa. Kumpikin koira kävi kakalla, Kikin kakan kun keräsin niin oli hieman löysempää tavaraa tällä kertaa. Kiki pissasi lenkin aikana kolme (tai neljä) kertaa. 

Lenkkiä ennen olin käyttänyt koirat kertaalleen omalla pihalla pissalla. 

Tuon lenkuran jälkeen oon hieman naksutellut koirille, Kiki tarjosi häkkiin menemistä, tassun antoa, istumista, maahanmenoa ja peruuttamista. Nemi antoi pusuja, peruutteli, koski pehmoleluun ja ... mitäköhän muuta? 

Kiki on kehittänyt sellaisen tavan, että se hyörii hyrränä eteisessä kun toinen meistä on lähdössä jonnekin. Kesti itsellä jonkun aikaa tajuta, että se odottaa, että se toinen on häipynyt ja että sille on pistetty ulko-ovi auki asentoon (ei tarvi avainta kun tulee takaisin kotiin). Sen jälkeen Kiki ryntää herkkukaapille. Vissiin on tullut jonku kerran annettua  sille nami esim kun toinen on lähtenyt käyttämään Nemiä lenkillä tms. Joten Kiki on sitten oppinut, että kun toinen ihmisistä lähtee pois ja kun se ovi loksautettu auki niin koiran kuuluu saada nami. No saihan ne koirat sitten nytkin ne pikkupuruluut, jotka söivät äsköttäin. Nyt taitavat olla päikkäreillä kun mitään ei kuulu mistään. 

Ainiin. Eilen illalla otin koirille jo lihat sulamaan. Taas piti avata uus pussi Mushpyöryköitä (sikanautaa).

edit.
21:58

Olen luutunnut tänään lattialta yhden, mahdollisen, veritipan. En silti vieläkään ole varma onko tolla neidillä juoksu vai ei. Tein eilen (?) juoksuhousutestin sille, eli sillä oli pöksyt jalassa päivällä pari tuntia, mutta siihen siteeseen ei tarttunut kyllä yhtään mitään. Voi toki olla, että housut oli huonosti koiralla jalassa (liian löysästi) ja että se puhdisti itse kaikki tipat pois. Turvotusta ei ole, eikä karvan alta näy mitään ulospäin (kuten joskus nartuilla juoksujen aikaan).

Päivällä koirat ovat käyneet takapihalla pissalla jonku kerran, samoin Kiki nyt illemmalla. Viiden  tienoilla käytettiin niitä abc-lenkillä. Siis taas oli kumpikin koira mukana. Kumpikaan ei kakannut, Kiki pissasi kerran ja Nemi merkkaili/pissaili normaaliin tyyliin.

Ollaan reenitty tänään myös kapulan nostelua. Siis Kikin kanssa. Tai tuli siinä sivussa tehtyä Nemillekin yks kapulan pito. 

Ei kommentteja: