keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Päivä nro 57

Nyt kun on mennyt se 8 vkoa operaatiosta niin Kikiä saisi alkaa pitämään vapaanakin välillä. Kontrolloidusti ja niin ettei se pääse tekemään äkkinäisiä liikkeitä, liukastelemaan jne. En tiedä yhtään miten se ei tekisi äkkinäisiä liikkeitä jos olisi irti? Eilinen yhteislenkkikokeilu jo oli sille liian rankka eli illalla ontui taas enemmän. Aamulla oli jo parempi, mutta puolivälissä pikkupäiväkotilenkkiä alkoi enemmän (kuin alkumatkasta) ontumaan. Joten yritämmä ottaa rauhallisesti (taas) tämän päivän. Kiki pissasi lenkillä kerran ja kävi kakalla. 

Arki alkoi. Eetu lähti aamulla töihin ja mun on tarkoitus tehdä kotona etätöitä. 

Koirat ovat tänään syöneet aamupalaksi pelkästään mush-pyöryköitä, sitten ne nuolivat puurolautaset ja kun E oli lähtenyt niin söivät purutikut. Nyt ovat pötköttelemässä.

edit. 21:23

Ainiin. Aamulenkillä mulla oli nastapellet jalassa, väistin syrjempään kun joku koirakko tuli vastaan. No syrjemmässä oli näennäisesti lunta, mutta se höttölumi olikin vaan jään päällä ja pyllähdin siinä sitten. Totesin, että ne nastat ei oikein toimi jos on pikkasen lunta jään päällä. Joten muut ulkoilut tänään oon ollut eri talvikengissä (pelleissä on omat ongelmansa).

Peruutin tänään Activen hallivuoro-oikeuden. Nyt siitä tuli sitten todellisuutta, että meitä ei enää siellä hallilla tulla näkemään. (tokikin vannomatta paras, mutta en näillä näkymin näiden nykyisten koirieni kanssa siellä enää reenaile)

Päivällä käytin Kikiä muutamia kertoja takapihalla pissalla sekä kertaalleen kävelyllä. Käytiin pikkumutka lähimetsässä, sillä lenkillä Kiki pissas kerran ja kävi kakalla. Käytin myös Nemin pissalla, tienvarressa, pissas pari kertaa.

Viiden tienoilla Eetu tuli töistä. Kiki vouhkas ees-taas niin, että veri lensi. Lattialle. Ei mitään sen vaarallisempaa kuin, että näkyipä sitten todella konkreettisesti, että kyllä, pentuaika on ohi kun neidin ensimmäinen juoksu on alkanut. Nyt illalla koiralla on pidetty sitten taas niitä juoksuhousuja, Kikin suureksi inhoksi, ja kyllä sinne sitä verta paperiin/siteeseen kertyy.

Illalla olen käyttänyt koirat kertaalleen erikseen pikkulenkeillä. Ulkona on pirtsakka keli -27 astetta. Kiki pissasi lenkillä kerran, ei kakannut. Yhdessä välissä katsoin, että mitäköhän nyt kun se nosteli vasenta etujalkaansa. Kohta se sitten nosteli jotain muuta jalkaansa, ja totesin, että sillä olikin kylmä. Teki tuon siis sen jälkeen kun oli ollut (ja oli siis silloinkin) hangessa jotain puuhaamassa. Selälleen kiehnäilemään se meni kyllä ihan onnellisen näköisenä.
Nemin kanssa kierrettiin sellainen lenkkivaihtoehto missä se pääsi hetkeksi pellolle. En tosin irti sitä päästänyt, mutta flexistä se pääsi hieman myyrästämään eikä sillä olisi ollut mitään kiirettä kotiin.

edit. 05.01.17 klo 12:07

Illalla käytin koirat erikseen vielä pihalla. Kikin lyhyemmästi kuin Nemin. Kumpikin pissas. Ennen nukkumaan menoa laitoin aamuruuan kuppeihin valmiiksi ja annoin Nemille hieman nappuloita jottei se oksentelisi aamulla. Samalla temputin hieman Kikiä (istu-maahan).

Ei kommentteja: