torstai 7. elokuuta 2008

Mersullekin ohjattua agia, pitkästä aikaa


Eilen oli Merrin speciaalipäivä. Eli kaksistaan Haukkiksella. Riennot aloitettiin agilla (tai toki ensin käytiin lenkillä, pitkästä aikaa "pellolla" joka oli kyllä täysin puskittunut ja hyttysiä oli niin maan perhanasti. Merri jopa väläytti ihmeellisyyksiä kun tuli kiltillä kutsulla luokse kun vastaantuli jotain walesinterrierejä eikä muutenkaan ollut ko koirista moksiskaan ).

Eevan blogista löytyy ratapiirrustus eilisestä harkasta. 5-7 hyppyjä mietin tovin miten ottaa. Ensin ajattelin, että olisi ollut pujottelun puolella vääntelemässä niitä, mutta lopulta tuntui että suotta siellä olen (ehkä mietin ensin että varmistelen ettei koira livahda putkeen tms, mutta sitten pähkäsin, että menee se sinne jos on mennäkseen). Toisekseen mietitytti muutenki ko kohta, näissähän minä aina virheitä / hylkyjä kisoissa teen... Alkua tuli myös pohdittua, mutta ajattelin, että kiertäisin todellakin ihan turhaan koiran kanssa yhdessä sitä putkea. Eli ainakaan 14 hypyn putken puolelle ts ko hypyn oik. puol. siivekkeen kulmille en lähtisi toikkaroimaan. Joten..
otin koiran 2 hypyn takaa vastaan ja käskytin putkeen, jonka jälkeen siirryin (14hypyn vas.puolelta) pujottelun kohdille ottamaan koiran putkelta vastaan ja käskytin koiran pujoon. Sitten itselle hieman etumatkaa ja persjättö pujottelussa. Merri kesti tämän hienosti! Sitten käskyllä 5 -hypylle ja samalla itse siirryin hyppyjen ja putken väliin jolloin s-mutkahypyt menivät hienosti. Putki-aita -ok, keinu hivenen ehkä turhankin vauhdikas... ei kuitenkaan varsinainen lentokeinu. Puomin koira juoksi vauhdilla - puomin jälk odotti nami (alustalla).
Sitten tuli eka ja ainut virhe. Eli puomin jälkeiselle hypylle käskytys oli voimakasta (jotta sain Merrin nenän irti namilautasesta), joten se hyppäs kyllä sen hypyn mutta ei seuraavaa. Uusiksi puomilta, käskytys paremmaksi ja loppu menikin hyvin. Myös a:n jälk oli nami - samoin lopussa. Joten koira meni itsenäisesti (virheittä) kontaktit ja irtosi loppusuoran! Huippua!

Ai niin, esteillä 15-16 en mitenkään ehtinyt tekemään persjättöä kuten olin aluksi ajatellut.. mutta Mersu oli niin lennokkaalla päällä että leikkaaminen onnistui tosi hyvin


Ei kommentteja: