keskiviikko 13. elokuuta 2008

Joskus ja jouluna



..menee hyvin. Mutta onhan se kiva, että on kivaa 

Nemin agiharkoissa Active-hallilla harjoiteltiin tällä kertaa esteille vippauksia / irtoamisia hyppyjen avulla. Ensin yksittäisen hypyn avulla: koiran puolimmaisella kädellä lähetetään koira hypylle ilman että itse liikuttaisiin ja palkataan koira kun se on hypännyt hypyn ja kiertänyt siivekkeen ja juossut takaisin luokse. Jatkossa käännytään jatkamaan matkaa pitäen näyttönä sitä samaa kättä (tälle oli joku hieno nimi tälle jutulle, näitä uusia termejä mitä agiliitelyssä viljellään nykyään pilvin pimein). Ja homman idea oli se, että tällöin kroppa ei näytä väärään suuntaan kun ei oteta vastakkaista kättä avuksi.. Tai jotain.

Mä olin vallan yllättynyt kuin hyvin Nemi irtosi sinne esteelle. Pystyin lähettelemään sitä jostain 4-5 metristä. Koira oivalsi aika äkkiä mitä siltä odotettiin. Tässäkin on tavoitteena pystyä paikaltaan lähettämään koira esteelle sieltä seitsemästä metristä, sitten joskus. Mutta tämä ei ole ollenkaan niin mahdottoman oloinen juttu kuin se takaakierto (noin kaukaa siis).

Sitten treenittiin niitä vippauksia, estehakuisuutta tällaisen radan avulla:
(tämä piirrustus on Eevan käsialaa, eli hänen blogistaan)

Ensin mentiin myötäpäivää esteet 1-5, kun Mari oli 3 esteen takana pienenä apuna niin Nemi meni 4 esteen ohi kun kävi Marin tykönä asti eikä mun käskyt olleet kohillaan siinä kohtaa. Todettiin, ettei N tartte Marin apua, ja ei muuta kuin palkka loppuun. Ekalla onnistuneella kerralla menin turhan lähelle esteitä avuksi.. Joten Mari laittoi maahan narun merkiksi minne en saa mennä - tuo "uhka" olikin hyväksi avuksi ja homma rupesi rullailemaan paremmin.

Toinen kerta mentiin esteet 1-5 vastapäivään. Tämä taisi mennä kerralla oikein.

Ja lopuksi vielä esteet 1*-4*, jossa ei ollut mitään ongelmaa saada koiraa hakemaan noita mutkaesteitä.

Ei kommentteja: