keskiviikko 20. elokuuta 2008

Ei laiskanläksyä ;)



Nyt sitten oli se pari viikkoa mennyt ja katottiin radan yhteydessä miten ne takaakierrot sujuvat. Onneksi ei kuitenkaan sieltä seittemästä metristä tarvinnut koiraa minnekään lähetellä

Mutta, ensin harjoiteltiin ilman koiraa käännöksiä. Niitä sellaisia mitä Suoknuutti taisi opettaa joskus sillä jollain kurssilla millä olin (Merrin kanssa). Ja oonhan sen jälkeen väännellyt Nemiäkin, joten tämä ei ollut mikään ongelma. Eriasia sitten tuleeko siitä sitten ongelma kun koitetaan yhdistää se esteille / rataohjaukseen?

Sitten otettiin takaahyppyä parin esteen avulla eri kahdeksikkoa. Meni hyvin. Tosin voisin kuulemma harjoitella ohjaamista hieman eri kohtaa...

Eli nykysellään olen lähettänyt koiraa takaahypylle aikalailla tuolta Y:n (olipa metri määrä mikä tahansa) kohdalta. Mutta harjoittelua voisi suunnata siten, että itse olisi enemmänkin X:n kohdilla (tai niillä suunnin).

Kun muut tekivät rataa niin kävin itsekseni ottamassa a:ta hihnalla. Mikä meni ihan hyvin. Ja pujottelua palkalla, kerran koira varasti kohti palkkaa mutta olin nopeempi (!) ja kerkesin estää ettei se syönyt namia luvatta. Otin leikkaamisia, kauempaa lähetyksiä (hallin tilan puitteissa, pujokepit oli leveyssuunnassa) ja niin kuten olen kotonakin reeninyt (eli koira istumaan pujon alkuun ja itse pujon toiseen päähän). Pitäisi varmaan tehdä lisää kulma reeniä (vaikeutta lisää) ja sitten joskus ihme kulmista muualta lähetystä (jossain missä on tilaa reeniä tällaisia).

Sitten tehtiin tällaista rataa (kuvan pöllin taas Hurjan blogista):

Itse mentiin 2-esteen taakse ottamaan koiraa vastaan, ensin näytettiin eka hyppy vasemmalla kädellä ja jo ennen 2 hyppyä käännettiin vartaloa ja vaihdettiin ohjaus oikeaan käteen jotta saatiin koira hyppäämään se 2-hyppy parempaan suuntaan. Sitten 3:nen ja kohti putkea, jonka jälkeen kun koira hyppäs vitosen niin persjättö ja kutosen jälkeen takaa-käskyllä seiskalle.
Ihan eka kerralla en saanut edes kahta ekaa oikein, ts itseäni oikein, koira kyllä tuli
Sitten jäin ihan turhaan hidastelemaan siinä vitosen kohdalla joten koira hyppäsi suoraan sen seiskankin.
Kolmannella kerralla Mari sanoi, etten saa jäädä odottamaan koiraa.. vaan koiran pitää oppia tulemaan persjättöihin mukaan. Sairaan rohkee (okei, ehkä mä vähän liioittelen - pelottavaa silti ) ohjaus toimi ja koirakin toimi. Siistii!!

Lopuksi otettiin vielä puomia niin, että Mari juoksi ja piti hihnaa. Muutama ihan hyvä reeni saatiin tehtyä. Puomilla koiruus tarvii silti vielä hihna-reeniä, a:lla voisin päästää sen jo irtikin jos saisin jonkun joskus kattomaan / vahtimaan sitä palkkaa.


Ei kommentteja: