torstai 21. elokuuta 2008

Hyttysten armoilla


Tokottamisen aloitin jo ennen kuin varsinaiset tokotreenit alkoivat eli tein lämmittelynä agiharkkojen aikaan luoksetuloja. Eli heittelin koiralle palloa. Se pallo on kyllä vähän sellainen Merrin kierroksia nostattava juttu. Ainakin joissain määrin, ja sitten toisinaan se taas muistaa että ai hitto, makkaraahan mä olinkin kerjäämässä. Kyllä kait se koira jotenkin toimii, joten jatketaan harjoittelua / leikkimistä. Otin jonkin verran sitä, että en pysäyttänytkään koiraa ja kun se tuli mun luo niin heitinkin pallon taakseni. Tai otin koiran sivulleni (eli alon luoksetulo).

Varsinaiset tokotreenit aloitettiin taas paikallaololla. Tällä kertaa mentiin samaan paikkaan piiloon kuin aiemminkin eli sinne mailavaraston (tms) taakse. Nyt kävin palkkaamassa koiran pari kertaa välissä kun pelkäsin että se taas nousee. Ei noussut. Harjoitus kesti yhteensä jotain 3,5min. Lopuksi palkkasin ja vapautin koiran maahan/sta.

Sitten otettiin vuoronperään ruutua. Yksitellen. Mä vein ruutumattoni keskelle ruutua, Merri kävi ensin tekemässä merkkiä ja sitten kaatoi niitä ruutumerkkejä ja vasta sitten hokasi mennä sinne matolle. Eli mun pitäs ostaa (kaivaa komerosta) ne ruutumerkit ja totuttaa koiraa siihen, että ruudussa on ne merkit eikä se pelkkä matto. Ja ei merkkiharkkoja ainakaan samana päivänä eikä mielellään samoihin aikoihin ruututreenien kanssa. Niin ja merkin merkki voisi olla joku ihan erilainen kuin ruutumerkit...  Kun koira tottuu merkkehin (niihin ruutumerkkeihin siis) ja alkaa mennä sinne ruutuun/matolle suoraan niin sitten kauempaa lähetyksiä, maahanmenoa ja itelle liikkumista ja sitä vahvistusta koiralle että se pysyy rauhassa paikallaan siellä maassa vaikka itte hippuloin ympärillä. Tässähän sitä onkin kovasti treenaamista :)

Lisäksi lopuksi otettiin yksittäin joku juttu. Mä otin liikkuroituna liikkeestä seisomisen. Halusin katsoa, että tekeekö koira oikean liikkeen kun "mua jännittää kun kaikki kattoo ja joku liikkuroi" ;) Noh, tekihän se muutoin, mutta ei pysy paikallaan jos kävelen sen ohi /taakse. Paljon vahvistustreeniä ja jos koira liikkuu niin se pitää käydä pistämässä takaisin paikalleen.

Joutoaikoina kun muille tehtiin yksittäisjuttuja treenin seuraamisia, kaukoja, hyppyjä, perusasentoja.. jaa teinköhän muuta?


Ei kommentteja: