keskiviikko 13. elokuuta 2008

Katso peiliin..


"e-ee-e-ee-ei se oot vain sinä,
koeta pitää kielesi kurissa

e-ee-e-ee-ei se oot vain sinä,
ja tähtisilmäsi minusta erossa

e-ee-e-ee-ei se oot vain sinä,
ethän sä tekisi mitään tällaista

e-ee-e-ee-ei se oot vain sinä,
katso peiliin se olet sinä"
- Riidankylväjä, Don Huonot -
Että niin. Mistäköhän aika usein johtuu se, että tuntuu että Nemin keskittyminen katoaa? Voisikohan kyseessä olla ihan vain sellainenkin seikka, että koiran ohjaaja ei panosta koiraansa täysillä? On itse vain puolittain mukana, joten koirakaan ei tzemppaa ja mielenkiinto katoaa.
Treeneissä ei juoruilla, ei katsella toisia koiria, ei jahdata hyttysiä, ei mietitä muita juttuja - kun treenataan niin treenataan! Ja yhdessä koiran kanssa, sen oman koiran!


Maanantaina Nemin tokoharjoituksissa homma pelitti paljon paremmin kuin muutamina aiempina kertoina, kun ohjaaja muisti olevansa treeneissä koiran kanssa - eikä vain tavatakseen tuttuja... Nemillä oli läpi treenin tosi hyvä kontakti ja työskentelymotivaatio. Eihän se aina kaikkia oikein tehnyt, mutta ainakin se oli innokkaasti mukana hommia tekemässä.

Tehtiin mm tosi paljon ihan vain kontakti ja perusasento treeniä. Minä palkkasin koiraa, satunnaisesti, joka istua napotti mun vieressä niin terhakkaana että

Hyppy. Tarvitaan hirveesti toistoja ihan vain siitä, että Nemi hyppää ja mä heitän sille pallon tai se menee kohti namia. Eli ei mitään seisomisia. Koska nyt koira kääntyy seisomaan esteen vierelle eli on jo tulossa takaisin mun luo. [tästä en kyllä tiä, että sekoittaako se paljon tehdyt agijutut tähän - ne takaakierrot tms, jossa palkka on tullut takaisin tulosta?] Pitäisi saada koiralle tähdennettyä se, että se hyppää ja menee eteenpäin kunnes toisin sanotaan..

Paikallaolo. 2 min, ei välipalkkauksia. Hiukka allekirjoittanut oli kipsissä kun kouluttaja kuljeksi makaavien koirien edessä ja takana oman koiransa kanssa. Nemin pää hieman liikku, mutta muuten se ei ollut siitä onneksi moksiskaan (vaikka oli laitinmaisena, joten koirakko meni siitä likeltä ohitte pari kertaa).

Nouto. Tarvitaan pitoharjoituksia, eli pitää alkaa vaatimaan muutakin kuin kapulan koskettamista. Ja leikkimäisiä (toinen kapula tahi lelu avuksi eli vaihtokappaleeksi) harjoituksia jossa saisin koiran kuljettamaankin kapulaa tovin. Tämä jälkimmäinen osin jo onnistuu ts on tehty.

Lisäksi tein liikkeestä maahanmenoa, kohtuu hyvällä menestyksellä sekä luoksetuloa.

Ei kommentteja: