torstai 7. elokuuta 2008

..ja tokoa Merrin tyyliin


Agiharkkojen jälkeen jatkoimme vielä hyttyssyöttinä oloa tokokentällä.

Rupesin, taas kerran, harmittelemaan sitä Okk:n tokokentän huonoa kuntoa. Siinä on niin paljon sitä irtohiekkaa että mun on ihan turha edes haaveilla sinne kokeeseen menoa. Jos niihin kesän kokeisiin edes mahtuisikaan, mutta silti...

Kokemuksia ja mietteitä tämän kertaisista treeneistä:

Paikallaolo
Otettiin 2 kertaa, alussa ja lopussa. Menin molemmilla kerroilla piiloon heti enkä käynyt palkkaamassa koiraa välissä. Eka paikallaolo oli sen reilun 3min ja toinen lyhempi (en tiedä paljonko). Palkkasin koiran kun tulin takaisin eli koitin vältellä ennakointia ylösnousemisessa.. toisella kerralla taisi silti nousta hitusen liian aikasten. Höh. Koira menee vinosti maahan ts sen makuuasento on löhöävä. Tätä koitin parantaa ohjaamalla sen alas, jolloin se oli hieman paremmassa asennossa maassa. Eli hiottavaa olisi - mutta mikä tärkeintä: se pysyy paikallaan kun mä piiloilen. Superia!!!!

Seuraaminen
On parantunut, eli koira on innokkaampi kuin aiemmin. Mutta perusasennot on kamalia - eli ihan perusreeniä, aina vaan. Ja kiinnitä edelleen huomiota käännöksiin. Vasemmalle kääntyminen kamala kaarros - ei niin Kaisa!!

Hyppy
Mitä tässä on tapahtunut? Kun tajuan ettei istu käskyä tarvi sanoa hypyn päällä vaan antaa koiran hypätä rauhassa yli niin.. Onnistuu hyvin. Siis istuu käskystä esteen taakse - ei ongelmaa. Tosin se loppu eli vika perusasento ei todellakaan nätti. Mutta hyppää yli, istuu ja hyppää takaisin "sinne jonnekin mun vasemmalle puolen". Joten tarpeeksi hyvä mulle, hioskella voidaan aina. Kaikenlaista.

Kaukot
Entäpä tässä? Oli aika jolloin Mersuliini osasi kaukot, ja käsimerkit, istu-maahan-seiso ihan miten päin vain. Mutta se aika on taaksejäänyttä elämää. Blaach! Nytpä siis emme sekoita tähän seisomisia. Ja rauhallisia harkkoja (ettei tule yli-innostusta ja taaksepäin pomppimisia), tiiviimmin palkkaa, mutta samalla vaihtelevasti. Sekä vaihtuvuutta etäisyyteen, ensin varmuutta lähireenillä ja sitten jo kauemmas. Kokeessa etäisyys taisi olla 5m, eli kaukot pitäisi sujua jostain seittemästä metristä...

Jäävät
Kokeilin vain liikkeestä maahanmenon, ei mitään ongelmaa.

Luoksetulo
Pallon heittoa siis. Ensinnäkin pitää kiinnittää huomiota siihen ettei mun jalat liiku kun heitän, tai olen heittävinäni, palloa.. eli ei askelta/tukijalkaa eteen Tein kaksi yritystä. Onnistui paremmin kun ensin pysäytin koiran käen liikkeellä ja sitten heitin palkaksi pallon. Merri pysähtyy hyvin! Tästä on hyvä jatkaa Ja enimmäkseen siis vain heitellään palloa - siitähän tuo koira tykkää. Joskus hyvin hyvin harvoin otetaan perään luoksetulokin.

Nouto
Tässä ei olla menty minnekään päin. Tai noh, onhan tuo koira kanniskellut mulle kaikenlaista koko kesän palkan toivossa. Eli pystyy jo tulemaan sivulle asti ilman että tiputtaa kapulan. Olen palkannut sitä sekä pelkästä tuonnista että kapulan pidosta mun vierellä (ja samalla koskenut kapulaan). Kauheen lujasti en voi kapulasta ottaa kiinni, mutta koskea kyllä voin ilman että kapula tippuu. Hieman kyllä tapahtuu joskus kapulalle karkaamisiakin. Joten en tiedä mitä ko liikkeestä odotella. Toisaalta koska olen edelleen äimistynyt siitä, että ylipäänsä sain koiran oppimaan liikkeen noin suurinpiirtein niin en tavoittele täydellisyyttä - tässäkään asiassa.



Ei kommentteja: