keskiviikko 18. toukokuuta 2016

"Tällä ei ole vielä rokotuksia"

Mitä sanoa ulkona näkyville koiranulkoiluttajille, jotka ovat kiinnostuneita pennusta?

"Tällä ei ole vielä rokotuksia"

"Me harjoitellaan lenkkeilyä eikä haluta moikata toisia koiria"

Ihan sama mitä sanoo, niin jotkut tulevat kohti silti. Joskus mutisen (itsekseni mutta kuuluvasti) koiralleni jotain, jonka oikeasti tarkoitan sille toiselle ihmiselle mutta olen puhuvani koiralleni. Että jos ko tyyppi nyt tajuisi olla tulematta meidän luo tai jatkavan matkaansa niin ripeästi kuin oman koiransa kanssa kykenee. 

Olin olevani jopa niin ovela, että kirjoitin paikalliseen facen puskikseen aiheesta. Että harjoitellaan lenkkeilyä eikä haluta moikata toisia koiria. Eikä mitä, sitäkään ei sitten tietty kaikki paikalliset koiraihmiset seuraa, koska heti samana päivänä yks tyyppi kolmen koiransa kanssa yritti tulla iholle. Monet sanoo, että niiden koiraa kiinnostaa pentu ja samalla itse ovat nenä pitkällä tulossa kohti. Yks kerta olin Kikin kanssa kahdestaan lenkillä. Kiki oli just kakannut ja olin keräämässä sen kakkoja sieltä ojasta (ne pitää kerätä sukkelaan, koska muuten pentu saattaa pistellä paskat poskeensa) ja sivusilmällä huomasin yhden tädin 2-3 (en muista montako niitä oli) pienen valkoisen koiran kanssa kävelevän kadulla. Höpisin siinä samalla kökkiessäni Kikin kanssa ojassa koiralle jotain, jotta se kiinnittäisi huomionsa minuun eikä niihin toisiin koiriin. Olen nähnyt kyseisen henkilön lukuisia kertoja eikä se koskaan aiemmin ole sanonut minulle halaistua sanaakaan, joten oletin, että siitä ei olisi harmia. Mutta kissanvillat, tyyppi tulee koirineen meitä kohti, vaikka sanoin sillekin sitten lopulta, että me ei haluta moikkailla kun harjoitellaan ulkoilua vielä (silti se jumi siinä ja yritti vetää jotain smalltalkkia).

Oikeasti on harvassa ne joita haluaisin lenkeillä moikkailla - ts harjoittelu varmaan jatkuu läpi koiran elämän. Plus toisaalta mun koirakontaktit (sekä koirat että koiraihmiset) ovat ihan jossain muualla kuin ulkoilureittien varrella. 

Onhan sitä sitten ne legendaariset lausahdukset, vai urbaanit legendat, mitä voi kaduilla huudella, jotta kaikki kiertäisivät kaukaa.

"Tällä on kirppuja"

"Näillä on kennelyskä"

Joskus kyllästyin lapsiin, jotka kyselivät "saako sitä silittää" tms lausahduksiin ja rupesin ihan tylysti sanomaan

"Ei saa. Tällä on kuraiset tassut/ tämä riehaantuu liikaa / tämä hyppii / tämä puree (pennusta) ..."

(jostain syystä aina piti selitellä, aivan kuin ei vain voisi kieltää vieraita ihmisiä koskemasta omaan koiraan)

Ei kommentteja: