sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Sataprosenttista pentuarkea


"Koiranpentu käy läpi erilaisia kehitysjaksoja ennen kuin se aikuistuu. Tärkein jakso on sosiaalistumiskausi, joka sijoittuu 3–12 viikon välille."
Lähde


Aah, ei siis enää mitään stressiä. Se meni jo se oleellinen aikakausi. Ei mitään hajua, että ollaanko tehty, nähty ja koettu tarpeeksi. Ainakin mielessä on "sata asiaa" mitä jäi tekemättä. Onkohan se sitten tässä, että pieleen meni tämänkin koiran kanssa kun en tarpeeksi pentua kierrättänyt ympäriinsä kaikkein tärkeimpänä ajanjaksona?!? Vitsi vitsi :D En mä tajuu, että miten olisin juurikaan enempää ehtinyt. Tai no joo, on ollut jotain päiviä jolloin ei olla viipotettu jossain. Mutta toisaalta halusin rauhoittaa ensimmäisen viikon kutakuinkin siihen, että Kiki tutustui kotiinsa ja lähiympäristöön.

Ensi viikolla Kiki täyttää jo neljätoista viikkoa, on toisen (meillä asuessaan) matolääkekuurin aika. Perusarkirutiineista kerroinkin jo tuossa muutama päivä sitten. Tähän raapustuksen yritän miettiä mitä kaikkea on tehty ja koettu sinä aikana kun pentu on meillä asunut. Luultavasti tähän kirjotukseen tulee paljonkin samaa asiaa mitä olen blogissa jo kertonut, mutta en anna sen nyt häiritä.



Koiteli

Koitelissa kävin Nemin ja Kikin kanssa aika pian Kikin meille tulon jälkeen. Ajoin siihen yleiselle parkkikselle ja käytin koirat pienenpienellä kävelyllä. Käynti ei ollut kovinkaan hyvä, koska Nemi ... nyt vain sekoaa siitä vedestä. Oli virhe joko mennä tuonne tai ottaa Nemi mukaan. Tuskin siitä nyt mitään vahinkoakaan pennulle oli, mutta omat hermot olivat koetuksella.
Seuraavan kerran käytiin Koitelissa tämän viikon alussa (muistaakseni), mutta mentiin niin, että ajoin takaparkkikselle ja käytin koirat sieltä lenkillä. Ei oikeastaan edes menty siihen joenrantaan vaan kuljettiin metsätietä- ja polkuja.
Viimeisin Koiteli -seikkailu oli perjantaina, jolloin menin sinne Kikin kanssa kahdestaan. Ja jopas jopas, minulla olikin reipas pentu. Hienosti se käveli sillan yli saareen, jossa kierrettiin laudoitettu kävelyreitti ja Kiki kävi hieman kastelemassa tassujaan veteen.

 Yliopisto

Linnanmaalla pentu on käynyt jo monesti. On kierretty parkkipaikkaa, on käyty pallolla, on kierretty kappeli ja tehty muutamia muita erinäisiä pienejä lenkkejä. Lisäksi Kiki on käynyt sisällä yliopistolla, työhuoneessani muutaman kerran.

Ostarit

Kiki on käynyt Jäälin ostarilla ihmettelemässä ja katsellut lähikoulusta lähteviä koululaisia. Kiki on myös käveleskellyt Kaijonharjun ostoskeskuksessa plus kierrellyt muutenkin Kaijonharjua. Oulunsalon Kapteenin parkkipaikka alueella on myös hengailtu.

Keskusta

Kiki on tutustunut Kempeleen keskustaan, Haukiputaan keskustaan, Kiimingin keskustaan ja Oulun keskustaan. Tai siis Oulusta on tutuksi tullut vasta Kiikeli, Heinäpää, Toriranta, Linnasaari ja Raksila (sekä urheiluhallialue että linja-autoaseman seutu).

Treenihalli

Hallilla Kiki on päässyt käymään vasta yhden kerran.

Martsa

Treenikentällä on käyty sekä omatoimisesti että pentuharjoituksissa. Lisäksi Kiki on käynyt Martsassa kyläilemässä ja Abc:n pihassa pissalla.

Haukkis

Haukkukeitaalla / Hiirosen puistossa Kiki on käynyt kävelyllä ja kerran katselemassa agilitykilpailuja.

Kahvila / Oulujoen ranta

Ulkoilmakahvilassa on käyty myös, siellä testattiin myös "pois kottoo" leikkimistä. Kiinnostihan se karvavinkupatukka sielläkin :) Oulujoessa piti myös mennä Nemin perässä veteen.

Kiiminki -joki

Yhdellä lenkillä on vasta kävelty joelle asti. Taas kerran Nemillä oli pelinappulat niin sekaisin, että käynti ei ollut kovinkaan seesteinen. Pitää odottaa, että pentu hieman kasvaa, että jaksaa paremmin lenkkeillä jotta voidaan käydä taas jokea ihmettelemässä.

Nallikari

Molemmat koirat mukana, pieni pyrähdys ts kävelylenkki - oli tarkoitus käydä ostamassa jäätelö rannassa olevalta kioskilta, mutta Nemi oli taas niin innoissaan vedestä, että oli pakko siirtyä lenkkeilemään niin ettei ollut meri näkyvissä.  



Bussipysäkki

Kerran istuskeltiin Kiimingissä erään bussipysäkin penkillä. Ts minä istuskelin ja koirat hengasivat. Tarpeeksi kauan kun olin niin Kikikin rauhoittui makoilemaan - aika hyvä testi oli, että jos pysähdytään niin voi vaan olla. Tässä kohtaa Nemi oli kyllä oikein oivallinen roolimalli pennulle :)

Kyläily / mökkeily

Kiki on käynyt kylässä sekä Eetun veljen luona ja Eetun vanhempien mökillä. Siikajoen mökillä riittikin pihalla tutkittavaa (ja syötävää) pennulle. Siikajoella oltiin myös yötä.

Metsä

Metsämaastossa Kiki on päässyt pomppimaan/kulkemaan lähimetsässä (kertaa kaks eli myös leikkipuistometikössä), Jäälissä, Linnanmaalla, Honkimaalla ja Alakylässä. Vain viimeisimmässä se on ollut irti.

Pururata

Kimmokkeella on käyty jo monesti. Eli Kiki on kulkenut kuntopolkuja ylös-alas jo useasti.

Eläinlääkäri

Kiki on käynyt kahdesti (meille muuton jälkeen) eläinlääkärissa. Ensin vappuna päivystyksessä ja sitten ensimmäisellä rokotuksellaan

Liikennevälineet

Autossa Kiki on matkustanut jo paljon. Pennunhakumatkalla se matkusti etupenkillä sylissäni, mutta sen jälkeen aina häkissä auton perällä. Häkissä se on ollut joko yksin tai Nemin kanssa. Ihan paria alussa ollutta autoilua lukuunottamatta Kiki matkustaa hienosti häkissä/autossa - enimmäkseen makoilee (/nukkuu).
Lisäksihän Kiki on matkustanut kahteen otteeseen taksissa (sylissäni).

Hotelli

Kiki on ollut yhden päivän & yön hotellissa. Hotellin käytävillä se ei päässyt tassuttelemaan (ettei vain pissaisi kokolattiamatolle), mutta samalla reissussa se myös kulki hisseillä ja pyöröovesta. 




jatkan tätä jos tulee jotain mieleen mitä vielä puuttuu

Ei kommentteja: