keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Kiki 10 viikkoa

Eilen.

Kiki heräsi viideltä (tai niillä main, ehkä jopa vähän ennen). Vein sen takapihalle, pistin hihnaan, koira meni pissalle. Hyppäsin vaatteisiini ja hengasin sen aikaa koiran kanssa pihalla, että se kakkasi. Keräsin kakan (ts 2 kakkaa, jotka sillä on tapana  tehdä) pussiin. Tultiin Kikin kanssa takaisin sisälle ja mentiin takaisin makkariin nukkumaan. Kiki touhusi pahvilaatikoiden ja lelujen kanssa hetken ja alkoi sitten onneksi nukkumaan eikä kiukutellut huutamalla tai muuten riehumalla.

Puhelin herätti puol seiskalta. Eetu lähti Nemin kanssa aamulenkille. Mä laitoin koirien nappulat turpoamaan ja käytin Kikin takapihalla. Odotin jonku aikaa ja annoin Kikille sitten sen aamuruuan ja lähdin sen kanssa kävelylle. Pentu pissasi ja kakkasi (keräsin ja vein roskikseen) ja tultiin takaisin sisälle. Eetu ja Nemi tulivat aamulenkiltä, pesin Nemin tassut, Eetu laittoi Nemin ruokaan virtsankarkailulääkkeen ja Nemi sai ruokansa.

Pakkasin reenikassin, pilkoin nameja. Ajeltiin Lipastolle, käytin koiria pissalla (Kiki kakkasi). Yks työkaveri tuli katsomaan Kikiä (silitteli jne). Pistin koirat takas autoon (Kiki häkkiin ja Nemi takapenkille). Ajelin Martinniemeen. Käytin koirat kävelyllä, kannoin Kikiä osan matkasta. Hain reenirepun autosta. Laitoin Kikin yhteen puuhun kiinni ja reenasin Nemin kanssa tok juttuja plus leikittiin muuten vaan yhdellä sen lempivinkuleiluista. Pistin Nemin kiinni yhteen toiseen puuhun ja otin Kikin reenattavaksi. Hetsasin sitä noutokapulalla ja heitin vähän matkan päähän, pentu tarttui heti kiinni kapulasta, kehuin, silittelin ja palkkasin (kapula oli tippunut jo siinä vaiheessa). Hieman oli yritystä ottaa kiinni vain jostain (laipasta), mutta ottipa tuo usiamman kerran otteen ihan oikeinkin ja kantoi kapulaa muutaman askeleen verran. Oltasko neljä toistoa tehty ja se oli sitten siinä - naperon tutustuminen noutokapulaan.

Irrotin Neminkin puustaan ja käytiin minikävelyllä. Ja ajeltiin apteekin kautta kotiin. Kävin ostamassa matolääkkeitä. Kotona ollessa käytiin x kertaa takapihalla hengailemassa (joko minä ja Kiki tai me kaikki kolme), tästä huolimatta sain siivota jokusen pissan lattialta. Martsasta tullessa laitoin puolenpäivän ruuan likoomaan ja annoin penskalle ruuan jossain vaiheessa ja käytin pikkukävelyllä. Ei tainnut kakata silloin. Iltapäivällä ajettiin ...

noniin. eihän tästä mitään tule tuon touhuvilpertin kanssa. nyt se keksi sälekaihtinten olemassaolon ja sen kuinka pihalla on niin paljon kivempaa.

edit. klo 14.40 uusi yritys. koirat nukkuvat - toistaiseksi.

Eli iltapäivällä ajeltiin yliopistolle hakemaan Eetu töistä. Käytin koirat taas pissalla lipaston parkkipaikan kulmilla. Tuon jälkeen tehtiin ensimmäinen testi, eli pistettiin molemmat koirat peräkontin häkkiin. Kiki käkätti aikansa, ei Nemille vaan vissiin väsymystä ja nukahti sitten. Nemi istua törötti toisaalla häkissä. Ihme ja kumma saatiin koirat ehjinä ulos häkistä. Kumpikaan ei rynninyt. Eetu nosti ensin Kikin pois häkistä ja antoi mulle ja sitten antoi Nemin luvan hypätä pois sieltä. Toihan on hankala kun autoon mahtuu vain yksi häkki, josta tulevat tietty samasta ovesta ulos eli homman on pakko olla hallittua. Etenkin nyt kun Kiki ei voi hypätä sieltä pois (sehän ois sille surman syöksy alas kun on ihan liian pieni semmoiseen toimintaan).

Kotona hengattiin jonku aikaa. Eetu lähti juoksulenkille. Mä siivosin lattialta muutaman Kikin pissan. Otin tämän videon:



(jossain välissä ruokin koirat, mutta en kyllä muista enää, että oliko se millon. ruokailuun liittyi tietysti ulkona käyntiä)

Pakkasin koirat autoon ja ajoin Kimmokkeelle. Huomasin, että Nemillä on silmäkulmassa pikkanen punkki - epäilen, että se tuli Martsan heinikossa pyörimisestä, mutta tokikin se on voinut tulla muualtakin.  Käytin koirat siellä pikkulenkillä. Kiki pissasi ja kakkasi. Nemi haukkui puuhun juossutta oravaa ihan pölijänä ja Kikin mielestä se oli hieman jännää. Kiki ei tainnut nähdä oravaa. Eetu lopetti juoksemisensa pururadan parkkikselle ja tultiin samalla kyydillä kotiin. Kotona Eetu nyppäs pinseteillä punkin pois Nemin silmäkulmasta, on se onni, että toisilla on vakaat kädet, mä en ois ikinä pystynyt siihen :o 

Illalla Kiki vielä tohotti lelujensa kanssa. Kävi jonku kerran takapihalla. Siivosin lattialta muutamat sen pissat. Sai iltaruokansa ja käytin sen pikkukävelyllä (kakkas) ja sen lenkin perään käytin Nemin vielä kävelyllä - kyllä aikuista koiraa on helppo taluttaa :) Kiki saattaa välillä jumia jonnekin, kääntyillä mihin suuntaan vaan. Maistella sitä sun tätä. Pyöriä jaloissa. Roikkua hihnassa jne.




Ei kommentteja: