keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Törnävän kentällä


Ajatus siitä, että pääsisin aksailemaan paikkaan jossa tuli hengailtua monasti 90-luvulla tuntui kovinkin kutkuttavalta. Mutta ajattelin, että reissu olisi turhan rankka jos ilmoittaisin molemmat koirani - ja tietty kallis kun pitäisi yöpyä pari yötä hotellissa jne - joten jätin lauantain kolmosten kekkerit suosiolla väliin ja ilmoitin vain Nemin sunnuntain radoille. Joten sunnuntaiaamuna saavuimme -nyt hieman erilaisilta näyttäviin- Provinssirockin maisemiin Nemin, Kossin & Maissin kera. Tuomareiksi oli viikonlopulle merkattu Kari Jalonen ja Rauno Virta. Jalonen arvosteli sunnuntaina kaikki ykkösten radat (vai taisikohan vaihtua Raunoksi tuomari vikalla ykkösten radalla maxien jälkeen.. - en tiedä oliko vika rata ko tuomariherrojen yhteistyön tulos), joten Virran radoille ei päästy tällä erää laistenskaan.

D-kisoissa rallatelleista tuloksen saaneet  alla (tulokset kaapattu Lagun sivuilta). Miinus ajalle päästiin juuri ja juuri yhen kiellon kanssa. Kieltohan tuli siis a:n jälkeiseltä hypyltä. Olin näet niin järkyttynyt siitä kun koira ei pysännyt kontaktilla että käsi romahti (ohjaus pois päältä siis) ja  taisin jotain huokaistakin siinä tms, joten koira ei suorittanut sitä hyppyä vaan tuli mun mukana siitä ohitte. Hetken matkaa tietty mietin sitä aata, että otanko sen uusiksi vai mitä kettua nyt teen. Mutta koska kontaktien uusimisesta radalla on huonoja(kin) kokemuksia niin annoin olla - viime kesänä Vaasassahan Nemi oli uusinta kerralla kontaktilla (juurikin aalla) ihan yhtä sika kuin ekallakin kerralla, joten ketutti sitten se uusiminenkin.

Tällä D-radalla oli kaikki kontaktit, keikku ja puomi menivät hyvin. Koira tuli reippaasti koko esteen ja pysäs kun piti ja lähti luvan kanssa ja taisipa tehä kaks-kakkosetkin (toisin kuin reeneissä viime aikoina kyseisille esteille). Pujotteluun meni kivasti ja pujotteli hyvällä vauhdilla ja rytmillä ja lenteli hyppyesteiden ja renkaan ihan näppärästi. Rimat taisivat olla 60cm:ssä. Itsekin juosta jolkuttelin menemään aika reippaasti joten kaikkinensa kokonaisuutena ajateltuna kiva ja sujuva rata.


E-kisana oli hyppäri, jossa oli hauskoja suoria putkia kolme kipaletta. Alku oli kinkkinen ja mietin siihen 3-5 esteen paikkeille kaikenlaista. Päädyin pyöritykseen ja leikkaamiseen takana, mutta homma kusi siinä vaiheessa kun Nemi sinkosi kakkosen jälkeen sen verta kauas että omalla liikkeellä vein sitä -varmaankin- eteenpäin jotta se hyppäsikin kolmosen takahyppynä. Joten siitä hylsy. Eikä vitoselle suunniteltu takaaleikkauskaan onnistunut. Mutta tulipahan testattua. Vitska oli siis pujottelu. Koira meni kyllä oikein pujoon sisään mutta sitten tuli uloskin - ehkä erehdyin kehumaan sitä ja kiinnittämään sen huomion minuun tms muuta typerää. Loppuradasta ei ole selkeitä muistikuvia, kepit otin tietty uusiksi kun sain koiran takaisin ruotuun (räkytti tovin kun rytmi hommasta sekoittui), muuta kuin se että hyvin koira rupesi taas lentelemään esteiden yli ja meni vauhdilla putkiin.

Viimeisenä oli sitten taas kontaktirata eli kilpailu F. Radalla oli taas kaikki kontaktit. Hyvin Nemi jaksoi tämänkin radan. Radalla oli selkeitä ansapaikkoja, kuten esin pujottelu ja puomi olivat 90 asteen kulmassa toisiinsa nähden - periaatteessa. Ensin tehtiin pujo ja sieltä puomille, mutta pujo jatkui hivenen puomin ohi eli jos olisi ennakoinut liikaa seuraavaa estettä niin vähemmän varma pujottelija olisi varmasti jättänyt pujon kesken. Noh minä varmistelin ja jolkottelin koiran rinnalla pujon loppuun asti jottei tästä asiasta tullut mitään harmeja. Taas koira tuli aasta läpi Mutta keinun ja puomin suoritti hyvin, vieläkin paremmin kuin ekalla radalla . Tai nyt pidin sitä noilla kontakteilla vähän kauemmin kuin ekan radan kontakteilla joten nyt oli selkeempi se että koira lähti esteeltä vasta kun minä niin sanoin. Radan alku oli mielenkiintoinen, pitkä "suora" jossa oli hyppelyesteitä (myös pituus ja rengas). Mietin alkuun erilaisia ohjaustapoja mutta ihan en onnistunut valinnassani vaan omalla kulkusuunnalla kiskoin koiran ohi "suoran" vikasta hypystä joten siitä tuli kielto. Muutoin rata oli aika loistava (paitsi se a ja tuo kielto, mutta kaikkea ei voi saada).

Tein muuten sunnuntain kisaradoilla muutamia poispäinkääntöjä ja jotain leikkauksia ja havaitsin että mulla oli hivenen erilaiset ohjaussuunnitelmat ja liikkumislinjat (joihinkin kohtiin radoilla) kuin suurimmalla osalla muusta maxi1-väestä. Ehkä jossain kohti mun jalat ois liikkuneetkin valssailemaan yms niin kuin muullakin väellä. Mutta olin kuitenkin tyytyväinen omiin ratkaisuihini, enimmäkseen siis tai ainakin siihen etten tuijotellut sitä että mitä muut tekevät vaan pyrin ajattelemaan ratoja sen oman koirani kannalta ja siten miten me yhdessä teemme hommia agiradoilla.

Ei jääty kauaksi palkintopalleilta viimeisellä radalla - eikä hävitty Luja-belgille kuin  vajaa kuus  sekunttia!


Keli oli sunnuntaina enimmäkseen sateinen, mutta aksatusta ei Nemin kannalta pieni sade haitannut eikä se että nuo olivat ekat ulkokisat tälle kaudelle. (tai ylipäänsä Nemin ekat kisat tälle vuotta) Ja siinä kentällä oli tosiaan hyvä liikkua, ei ollut irtosoraa tms kuten olin vähän peljännyt

Kiitoksia Maissille & Kossille kyydistä ja seurasta!

Ei kommentteja: