tiistai 25. toukokuuta 2010

Irrotellaan


Nemi vietti omaa speciaaliaksapäiväänsä sunnuntaina. Kisajärkkä oli 3-1-2, joten saavuimme Haukkikselle vasta kun ykkösten jälkimmäinen rata oli alkamassa. Ykkösten hyppärin ja kakkosten molemmat radat tuomaroi Minna Jokisaari.



Me käytiin liitelemässä siis vain yks rata, hyppäri. Kun oli tovi aikaa meidän suoritukseen ja odottelin vuoroamme muutamien metrien päässä kentästä niin käskin koiran paikalleen, tein muutamia paikallaoloreenauksia (hytkyjä, ohjaushässäköintejä jne) ja Nemi pysyi paikallaan. Palkkasin sen pari kertaa ja sitten vaan mietin rataa jne. Nemi oli ihan rauhassa tuossa paikallansa. Mutta annas olla, kun vapautin sen käskyn alta ja siirryin lähemmäs kenttää katsomaan kun kaksi luokkanousijaa meni meitä ennen radalle, Nemi tempoi hihnassa ja huusi kannustushuutoja eellä aksaajille (tai sitten jotain törkeyksiä että "pois mun radalta"). Että intoa radalle lähtöön ainakin oli. Lähdössä se kyllä sitten taas pysyi paikallaan, vaikka haukkuikin.

Nemin tulos radalta oli hylkäys, kun kartturi ei ollut ajoissa tilanteen tasalla. Mutta hylsy ei paljoa mieltä paina sillä Nemi rallatteli ihanan irtonaisesti ja sillä oli hyvä zemppi päällä



 


Pari Minna Väänäsen ottamaa kuvaa yllä. Kiitos taas Minnalle kuvaamisesta!

Rataprofiili löytyy tuomarin kotisivuilta.

Videopätkä Nemin suorituksesta.

Analyysiä tarkemmin suorituksestamme:

Vaikka kolmos esteenä ollut putki oli lyhyt, tai ehkä just sen takia, mun ois pitänyt sanoa koiralle jotain kääntymisen merkiksi jo paljon aiemmin. Tai ylipäänsä sanoa. Nythän hylkäys tuli siitä kun koira irtosi putken jälkeen edessä olleelle hypylle. Ja hyvä kun irtosi, niinhän se kuuluikin tehdä kun mä vieä uunotin jotain ihan muuta.

Kepakoista en tiiä miten mun ois pitäny ne ohjata, tuossa tilanteessa. Joten tuli sitä pyörimistä. Tai no..

siis alunalkaenkaan radalle en oikein tiennyt miten ohjaisin pujo-kohdan ja toinen murheenkryyni oli pujottelun jälkeen kun oli pari putkea joiden välissä olisi pitänyt suorittaa yks hyppy.. että mietin miten saan koiran tekeen sen hypyn eikä niitä kahta putkea peräkanaa.. Hylsyn jälkeenhän tuolla ei ollut enää väliä joten annoin koiran kaahata putkesta toiseen

Kisatilanteessa mun mielestä pujottelusta eteenpäin homma meni tosi sujuvasti. Ja vaik se ei siihen nauhalle tallentunutkaan niin Nemi meni puhtaasti maaliin asti siitä pituudelta etiäpäin.

Takaahyppyyn olin suunnitellut, että oisin mennyt sen hypyn toiselta puolen enkä ois tehny tuollaista pyöritystä vaan mulla oli joku muu suunnitelma siihen. Mutta kohtuullisen sujuvahan tuo noinkin oli kun juoksin alta pois..

Tuollaisesta rallattelijasta mä tykkään! aina se ei oo tätä, mutta tuolla oli ja ...

Ei kommentteja: