maanantai 31. toukokuuta 2010

Näyttelyn kolmanneksi kaunein veteraani


Rovaniemellä satoi. Taas. Samassa paikassa oltiin ryhmiksessä viime elokuussa (tai niillä tietämin) ja silloinkin satoi. Oltiin pihalla koko päivä, koirat eivät pahasti kastuneet kun olivat kevythäkeissänsä...

Ruotsinlapinkoirat arvosteli Tuula Savolainen. Ehdittiin siinä päivän aikana katsella Tuulan tuomarointi myös samojedien, lapinporokoirien ja suomenlapinkoirien osalta (sekä joittenkin spanieleiden tai joku 8-ryhmän rotu se oli mikä kehän valloitti viimeisenä). Tuomari ei kauheasti erejä jaeskellut, ei siis ollut mikään eri-automaatti kyseessä.

Se mysteeri rlk, eli kolmas kehässä käynyt, oli nuori narttu Kuusamosta eli Korpikartanon Abba.

Tulokset

Abba EH1

Nemi ERI1 PN1 ROP

Merri ERI1 PN2 ROP-VET
BIS-VET3

Eetu esitti koirat rotukehässä, minä Merrin sitten pn-kehässä. Merri oli ihan iloisella mielellä häntä selänpäällä ilman pitämisiä. Jatkokehiä arvottiin, että miten tehdään. Tarkoitus oli että Eetu olisi käynyt juoksemassa molemmat - mutta koska kokoomakehä ja vars.kehä olivat päällekkäin niin lopulta minä päädyin esittämään Merriä ja Eetu Nemiä. Tuollahan oli koko 5 ryhmä paikalla, joten vitskan kehässä oli jopa 24 koiraa - eli huolimatta että Nemi esiintyi ihan nätisti niin eihän se sieltä esiin noussut. Luettelosta laskeskelin, että näyttelyyn oli ilmoittautunut n.14 eri rodusta veteraaneja. Mutta bis-vet -ryhmässä oli vain kuusi koiraa näytillä. Merri jaksoi olla yllättävänkin hyvin edukseen ja ison kehän esiintyminen meni hyvin - olin silti aika ällistynyt sijoittumisesta. Kaikkea kanssa. Vaikka nätti koirahan Merri on!

En nyt muista, että kuka tuomaroi sen bis-vetsku -kehän. Sen olisi pitänyt olla Jari Forssin heiniä (muistaakseni), mutta ei se kyllä se ollu. Ihan hyvä niin, koska Jarihan ei tunnistanut rotua puoltoista vuotta sitten Raahen ryhmiksessä "Mikä hemmetti tuo on?" on jäänyt kyllä ikuisiksi ajoiksi mieleen

Likkojen arvostelut:

Nemi

5v. narttu, jolla hyvä sukupuolileima ja mittasuhteet, hyvä pää, hieman kevyt kuono, hyvät korvat, hyvä kaula ja ylälinja. Tasapainoisesti kulmautunut, hyvänsyvyinen rintakehä, joka saisi olla hieman pidempi. Takaliikkeissä hieman ahtautta, liikkuu sivulta pitkällä ja tehokkaalla askeleella. Hieman alaskiinnittynyt häntä, hyvä turkki. Hyvin esitetty.

Merri

9v. erittäin hyvässä kunnossa esitetty veteraaninarttu. Hyvä pää, keskiruskeat silmät. Hyvät korvat, tilava runko. Hyvin kulmautunut takaosa, hieman suorat olkavarret, hyvä raajaluusto. Hyvä turkki. Sivuliik pitkä, tehokas askel, takaliik. hieman ahtautta. Hyvä turkki. Reipas käytös.

Ei kommentteja: