perjantai 7. toukokuuta 2010

Kaket uusiksi


Eilen reenasin kaukoista istu-maahan menoja molempien koirien kera. Yksi koira kerrallaan kirjastossa suljetun oven takana. Koira paikalleen niin, että sen tassut olivat maton reunan kohalla (jotta pystyin varmasti kattomaan hytkykö se jonnekin suuntaan).

Tässähän on nyt ajatuksena pistää Merrille (ja samalla teen Nemillekin, erikseen tietty) se nami koiran taakse ns takapalkkana, jotta jäisi pois se sen pomppiminen eteenpäin (jota tekee satunnaisen säännöllisesti ittekseen kaukoja reeniessäni - yleensä kokeissa kuitenkaan ei). Ja toisaalta koiran palkkauksessakaan koiran ei tarttis yhtään kurottautua eteenpäin saadakseen namin.

Mutta koska mä tunnen koirani, niin olin kuitenkin sen verta varovainen / hysteerinen, että pistin sen namin rasiaan ja kannen kiinni Eli kun vapautin koiran palkalle niin kipitin sinne itsekkin kehuen koiraa ja avasin sen rasian. En tiedä onko tuo sitten väärin, kun koira ei ihan heti saa sitä palkkaansa. Mutta toisaalta teen samalla myös palkasta ns numeron = isompi palkka, ts nami ja superkehut.

Kannellisen kipon kanssa koiralla ei ole mahdollisuutta varastaa nameja ja saada palkkaa väärästä suorituksesta. Tokihan tuo/nuo sen purkin saisivat auki itekin, mutta sellaiseen toimintaan ehdin väliin - kuhan oon hereillä.

Etäisyyttä koiraan oli noin metri. Tein vain neljä harjoitusta. Ei liikoja heti, eikä nyt muutenkaan kannata samalla otolla liikaa ottaa toistoja. Siirtoina joko yksittäisiä istu, maahan ja kerran molemmat. Eli hyvin vähästä lähettiin liikkeelle. Varsinaiset kaket onnistuivat tosi hyvin, koira ei hytkynyt minnekkään. Mutta se esiasettelu meinasi olla haastavaa kun Merri oli mutkalla tai poistui paikaltaan kun itse siirryin jonnekin --- ja vaan tuijotti sinne namille.

Nemi pysyi suoremmassa asennossa kuin Merri, mutta sen vaihdot asennosta toiseen olivat ehkä hivenen hitaammat kuin Merrillä. Nemi ei myöskään venkuillut esivalmistelujen aikana vaan pysyi just siinä mihin olin sen pistänyt (vaikka kuljin koiran takaa yms).

Seisomista ei pitäisi siis ottaa ennen kuin istu-maahan'it ovat paremmalla tolalla. Ja siihen seisomiseen pitäisi olla eri käsky kuin muiden liikkeiden seisomiseen. Kun tuossa kuulemma koira käyttää eri tekniikkaa. Ensin aattelin, että mitä mää nyt tällä kertaa keksin sanaksi/käskyksi, mutta sitten aattelin, että ehkä se vois olla "App!"?

Ei kommentteja: