perjantai 28. toukokuuta 2010

Päivin tokovalmennus, osa4


Keskiviikkona oli neljäs kerta Päivin tokokurssista. Toksuteltiin auringonpaisteessa (ehkä n.15 astetta lämmintä) Martinniemen ulkokentällä.

Tarkemmin reenien kulusta juttelen myöhemmin paremmalla ajalla..





01.06.10 18:29

Paikallaolo istuen, ok ei huomauttamista. En ollu kyl piilossa.

Paikallaolo maaten, piiloilin. Merri vinkui Päivi kysyi miten olen ääntelyasiaa lähtenyt ratkomaan - no en mitenkään, koska minusta suurempi ongelma on se että koira ei pysy maassa. Keskustelumme aikana koira nousi istumaan...

Luoksetulo. Tehtiin erilaisilla tavoilla. Mm peruuttaen ja siitä käsky, siis ite peruutti. Merri pysäs ihan hyvin. Jos taas jätin koiran matkan päähän, menin ite keskelle ja vein palkan toiseen päähän niin koira ei pysänny (ku käskin kohallani). Siis sillon jos palkkana oli ruoka. Jos taas palkkana pallo niin pysäs.

Tehtiin muitakin mielenkiintoisia testejä. Kuten vauhtia luoksetuloon, koira juoksi ennemmin hakemaan namirasiansa kuin mun luo - vaikka juoksin karkuun koiraa. Se vaan haki ensin sen rasian ja sitten tuli sitten se suussa mua kohti "Kaisaa!!! Unohdit tämän, niin hain sen mukaan - enkös ollutkin pätevä?! Anna ny nami!"

Ku tehtiin jotain sekalaista, koira irti ja ite kuljeksitaan ja kun koira kiinnostuu jostain (muusta ku itestä) niin kutsutaan luokse. Merri ei ymmärtänyt tän jutun pointtia, vaan joko seuras (AnnaNami, AnnaNami) sivulla (mikä ei ollu tarkotus) tai sitten huuteli kaikille kaikenlaista. Tuolla ois pitäny saaha vissiin luoksareihin vauhtia tms

Jossain vaiheessa näytettiin Päiville koemainen luoksetulo. Merri tuli läpi eikä pysänny yhtään. Kerrottuani ongelmasta (Merri tietää millon mul on pallo ja millon ei) niin tehtiin uusiksi hieman erilailla kuin aiemmin. Eli oikea käsi näyttää edelleen pysähtymisen - kämmen auki - ja vasen käsi heittää pallon/palkan. Johan stoppas - paljon paremmin kuin aiemmalla tavalla. JESS!!!

Tehtiinkö me muuta?

Ainakin tais olla joukkoluoksetulo. Koirat riviin kuin paikallaolossa ja ite kauemmas ja kutsuttiin luokse, apukonsteja sai käyttää. Merri tuli ihan vauhikkaasti.

Ei kommentteja: