torstai 6. toukokuuta 2010

Päivin tokovalmennus, osa2


Joopati joop. Ahneen koiran kaikki ajatustoiminta katoaa kun se näkee ruokaa, ts kaikki muu tekeminen lakkaa kiinnostamasta kun edessä on herkkuja - ihan vain kiusana ja riesana.

Kirjoittelen reenikuulumiset sitten kun olen saanut jäsenneltyä tapahtumat päähäni jotenkin fiksuun muotoon. Tai edes sinnepäin..



edit 07.05.10 15:22

Tehtiin ensin pareittain paikallaoloreeniä. Koirat sekä istuivat että olivat makuuasennossa. Ohjaajat eivät olleet kaukana koirista. Paikallaolon aikana sekä kouluttaja että muut ryhmäläiset häiriköivät koiria. Yhden kerran Merri nousi ylös, kun kouluttaja taputti kyykyssä lattiaa koiran läheltä.

Sitten tehtiin seuruu reeniä rinkiä kiertäen. Hyvä kontakti oli tavoitteena. Tämä meni mun mielestä meiltä tosi hyvin :)

(tässä oli jotain muutakin seuruu juttuja missä kouluttaja häiriköi leluilla, vai oliko se jo tuossa ed osiossa?)

Sitten tuli se murheen ryyni, eli kouluttaja haki kaikilta ne lelut ja namit ja pisti niitä maahan ja sitten piti seurauttaa koira namien likelle (alle metri siitä suuresta makkarasiivusta) ja koiran ois pitänyt istua perusasennossa tillittäen ohjaajaansa eikä nameja. Ei onnistunut meiltä. Parin metrin päähän pääsin suurinpiirtein ja sitten Merri tempoi vain kohti sitä ruokaa. Jos menin kauemmaksi niin koiralla oli ok kontakti, mutta heti kun tuli jollekin tietylle vyöhykkeelle niin ihan sama mitä tein niin Merri tuijotti sitä herkkukasaa. Ei onnistunut kun yritin, että oisin vaan mennyt vauhdilla läpi siitä läjästä. Eikä onnistunut se pysääminenkään.

Tuon jälkeen ois pitänyt treenata joku viien askeleen pätkä seuruuta hyvässä kontaktissa. Me ei onnistuttu saamaan ainuttakaan askelta, koska Merri tuijotti vain kohti joko kouluttajaa (joka oli keränny herkut pois; "Ne on tuolla! ") tai sitä paikkaa missä herkut olivat.

Vikana tehtiin kaukoja. Sain neuvoksi reeniä niitä takapalkalla jottei Merri hötkyilisi mua kohti ja toisaalta ettei koiran tarttis kurottaa kohti palkkaa (mua sitten kun meen palkkaamaan koiran). Ja että ei vielä sekoitettuna tuohon seisomista ja että sille seisomiselle uus käsky (siitä aiheesta enemmän täällä).

Ps. ei reenattu niitä mitä olin luullut tällä kertaa olevan.

Ei kommentteja: