keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Aamuagit


Eilen oli Nemin viikko-reenit. Koutsauksesta vastasi Mari. Ennen kuin harkat alkoivat niin ehdin humputella tovin Merrin kanssa kentällä (pujottelua, rengasta, puomia ja aata).

Nemin kanssa ei tehty ihan niin pitkästi rataa kuin mitä muut tekivät. Nestorin rata päättyi "eteen" -suoraan. Eli palkka sinne vikan hypyn taakse. Mikä oli varsin hyvä juttu, sillä siinä oli pussia yms missä varmasti oisin jäänyt jälkeen ja koira ei välttämättä olisi irronnut eteenpäin vaan olisi saattanut jäähä pyörimään ja mua oottelemaan. Ehkä. Noh, mutta näin nyt jok tap ja tuo oli hyvä juttu jotta saatiin sitä irtaantumista ja eteenmenoa taas tehdyksi. Kun ehkä Nemi on siin mennyt hieman takapakkia ts en ole muistanut sitäKIN harjoituttaa kun oon reenimässä käynynnä.








Eli perus-irto-reeniäkin läksyihin - ja noissa pitäisi olla koiralle AINA palkka.

Reenin ajan rimat oli Nemille samoissa korkeuksissa kuin muillakin eli 60cm. Tämä ei ollut nyt mikään ongelma kun koiruus ei ollu väsyny. Viikonloppuna kun ei ollu mitään koiramaisia menoja. Mitä nyt sunnuntaina kävin pikkaisen aksailemassa, kontakteja vaan. Ja koiruus oli hyvin etenevällä ja lennokkaalla tuulella. Ei esteille meno ongelmia.

Kontakteista Nemin rataosuudella olivat a ja puomi. Tehtiin ne niin, että annoin Marille palkan ja hän pisti sen sitten paikalleen kun koira oli suorittamassa estettä / esteen lopussa. Eipä tullut koira läpi ny esteistä, mutta asentoa piti hieman muokata. Siis siirtää niitä tassuja. Välillä ne kyllä osuivat ihan kohilleenkin - aalla siis ainakin.







Kontakteista oli sellaista juttua, että pitäisi harjoitella niitä niin että mukana olisi lisähenkilö sekä häiriönä että palkkaajana. Eli kun Nemi vähän saattaapi vilkuilla sitä extra-henkilöä (koutsia, miksei muitakin, vaikka tuomaria) niin koira tottuisi siihen, että kun tuo tuossa on / jolkottelee niin sepä saattaa tuoda palkankin (kun teen tän jutun oikeen priimasti)

Muuta erityistä en niistä reeneistä enää muistakkaan.. mutta eiköhän siinä ollu oleellisimmat.

Ei kommentteja: