keskiviikko 19. toukokuuta 2010

TokoAgi


Kauan kauan sitten kävin Merrin kanssa tokoagi -reeneissä, eilen illalla takapihallamme Merri muisteli menneitä ja yhdisti taas nämä kaksi kivaa lajia

Aattelin, että takapihan nurtsi olisi jo sen verran kuivunut, että siellä voisi "telmuta" koirien kanssa. Joten pystytin pujottelukepit (6kpl) nurmikolle. Tein Merrille pujon pari kertaa namipalkalla ja sitten siirryin itseasiaan. Siis tarkoitus oli Merrin kanssa enimmäkseen reenata toksu-juttuja.

Otettiinpa siinä sitten noutoa. Siis sekä koko liikkeenä että malttia hakukäskyn odotukseen eli kun olin heittänyt kapulan niin peruutinkin askeleen tai pari ja käskin koiran sivulleni. Tosi hyvin Merri oli tässä kuulolla eikä karkaillut (kuin kerran).

Noh, eka kerran kun heitin kapulan. (ja annoin luvan noutaa) Niin koirapa ryntäsikin pujotteluun ! eipä siinä kannattanut koiraa poiskaan käskeä esteeltä, joten se teki pujon ja noudon yhdistettynä Takaisin tuli kuitenkin suoraan ilman kepakkokiertelyä.

Muutama kerta noutoreeneistä oli suorastaan loistava (suoraan sivulle ilman n*toistoja sivulle tulosta). Josta syystä kehuinkin koiraa kassillisen enemmän kuin muista tapauksista.

Lopuksi teimme vielä kaukoreeniä. Palkka taakse. Merri on tässä niin helposti yli-innokas hytkyjä. Joten olen tehnyt vain 1-2 vaihdosta ja sitten vapauttanut palkalle. Ja siis istu/maahan juttuja tehdään vaan.. En kyllä tiiä millon koiralla olisi malttia reenatessa olla hytkyilemättä. Mutta ehkä maltti on valttia

(ja tää nyt ei tietty ollut ainut kerta kun ollaan toksutettu viime aikoina, mutta kaikkia en jaksa/muista naputella tänne diaryyn "ylös")

Ei kommentteja: