torstai 13. elokuuta 2009

Vai ettei vanha koira oppisi uusia temppuja, tai vanhan koiran ohjaaja


Terveisiä vaan sille eräälle (joka tunnistanee itsensä tästä viittauksesta Silmänisku), joka väitti ettei 8v koira voi enää kehittyä agissa. Tai sitten se vain on niin, että se koira -mun tai teidän- on jo kovinkin taitava, mutta ohjaaja vaan ei aina älyä mitä kaikkea voisi vaatia ja miten koiraa ohjata. Ehkä se on juurikin niin. Mutta kyllä kait se koirakin siinä oppii uutta, kun sitä ohjataan uudella tavalla. Tai ehkei nyt kokonaan uudella, mutta hivenen erilailla kuitenkin?

Eli. Merri ja AD-reenit.

Taas kisatyyliin ja kokonainen rata. Radassa oli muutamia vaikeita kohtia. Erityisesti kepeille vienti (pitkähkö, pituudelta ts alkusuoralta) ja sitten aita-aanalusputki-aita-a -kuvio. Ts eihän se aalle meno enää ollut hankala. Mutta putkelta seiska-hypylle tulo oli, koska en mitenkään ehtinyt koiran edelle ja ajattelemani pois päin kääntö. Koira ei vain lähtenyt siihen. Joten siitä tuli tökkö-tökkö-tökkö. Varsinkin kun koira piti saatella sinne putkelle. Jos vain käskytin niin se valitsi ennemmin sen aan. (ihan kuin maanantain reenissäkin)

Kun sitten lähdin tekemään sitä rataa. Niin "kisamme" kaatui jo siihen, että Merri tuli renkaan kehikön vierestä, ei siis suorittanut estettä. !!! Millon on viimeksi Mersun kanssa tapahtunut moista? En tod edes muista.
Otin alusta uusiksi, mutta varmistelin nyt hivenen sitä rengasta. Pujoon menosta tuli super-kökkö, ja taisi koira aloittaa ensin esteen kakosvälistäkin. Korjasin tietty sen ja sitten jatkettiin matkaa. Putkelle sain kun saattelin, mutta sitten tuli se edellä mainittu supertökkö-pois päin kääntö -yritelmä. Koira väkisten hypylle ja matka jatkui... Virheittä, mutta ehkä vähän nopeampiakin kurveja oltaisiin voitu tehdä.

Lopusta olin tyytyväinen kun sain koiran puomilta putkelle (kauimmainen pää) ilman ihmeellisiä kommerverkkejä (tökkö-valsseja tms) ja loppu hyppelötkin menivät nätisti.

Sitten otettiin kiperimmät paikat uusiksi. Mitkä meillä olivat siis se kepeille meno ja se aata edeltävä hyppy.

Aloitus sillä vastaanotto-tyylillä. Siis itse pituuden takana, mutta kuitenkin jonnin verran pujotteluun päin. Ja johan parani pujoon meno. Ts ei tullut mitään kökköjä! Eikä koira jättänyt alkusuoran esteitä väliin. Jiihaa!

Sitten se seiska. Sitä pähkittiin tovi. Kunnes Mikko ehdotti, että jos en yrittäisikään kääntää koiraa kohti a:ta heti hypyltä. Enkä siis työntäisi sitä hypylle. Vaan ohjaisin koiran hyppäämän hypyn suoraan, eli meillä oli sama kulku suunta. Koiraan tuli selvästi vauhtia kun en yrittänyt tehdä sille -sen mielestä mitä ilmeisimmin- epäloogista poispäinkääntöä, ja se hyppäsi sen hypyn ja käänsin sen ulkokautta kohti aata. Olipa hianoo.

Sitten otettiin lopuksi vielä uusinta kierros. Eli rata kokonaisena. Ja aiemmista mokista otin opikseni ja saatiin tehtyä rata nollana. Hymy

Kiitos Mikko! Olipa varsin opettavainen ja mukava reenikerta Hymy Hymy

Ei kommentteja: