keskiviikko 12. elokuuta 2009

Kontakteja


Tiistaiaamuna ajelin koirien kanssa Haukkikselle. Ensin lenkiteltiin puistossa ja sitten kentälle. Kaksi pientä harkkaa:
puomi->aita->palkka
rengas->a->aita->palkka

Merrin ollessa ensin kokeilussa mukana havaintona se, että puomilla tuo toimi paremmin. Toki mun piti sanoa sille se hidastuskäsky (oota tms), jotta se askelsi/kosketti kontaktia alasmenossa. Mutta jatkoipahan vauhdilla seuraavalle esteelle=palkalle.
A:lla Merri helpommin kiihdytti ja loikkas kontaktin yli kun oli kiire namille. Eikä mun sanaset paljoa sitä auttaneet. Ts käänty ehkä joku osa korvasta mua kohti, mutta loikkasi silti.
Kokeilin aata myös niin, että laitoin nakinpalasen a-esteelle, mutta eihän tuo edes huomannut eka sitä. Kiisi vaan hypylle. Sitten kun näytin sen namin niin jäi kyllä tönöttämään siihen esteelle...

Ja sitten Nemi. Puomi tosi hyvä! Muutamia toistoja eikä siitä sen enempää.

Mutta sitten se a. Voi murheenkryyni sitä kakrua. Ensinnäkin nami ei tod voi olla odottamassa siellä esteen takana. Läpihän se koira meni. Eli hypyn taakse pelkkä lautanen. Jos otin ilman rengasta eli ei vauhdilla niin pysäs. Mutta kun tuli renkaalta niin ... ei aikomustakaan pysähtyä. Kirosin ja otin ilman rengasta, koira pysäs. Sitten taas renkaan kautta, ei pysännyt. Taas kiroilua. Ja sitten kaks onnistunutta toistoa (renkaan kautta, pysähtymiset ja kehut ja pääsy palkalle (jonka vein sillä välin kun koira napotti esteellä)).

Positiivisesti ajateltuna rengas ei taaskaan ollut mikään ongelma, yritin ohjata sitä sille hieman eri tavoin...

Ei kommentteja: