perjantai 28. elokuuta 2009

Kaketsu (tehotorstain toka osa)


Haukkikselta siirryin Kaukovainion pelikentälle tokottamaan, samalla kokoonpanolla kuin tiistaina. Tällä kertaa tokottelin ensin Merrin kanssa.

Paikallaolo - ei hyvä vieläkään

Seuraaminen - huonompaa kuin tiistaina. Mielenkiinto katosi taas välillä jonnekin. Toisaalta kun tein lyhyitä pätkiä ja pyysin koiraa välillä touhuamaan muuta (temputtelua) niin vire löytyi taas paremmin.

Liikkeestä maahanmeno - oikialla painokkuudella tehtynä hyvä.

Liikkeestä seisominen - ei kestänyt takana käyntiä

Nouto - Nyt toi eka eteen ja vasta käskyllä siirtyi sivulle. Positiivista tässä oli se, että ei tiputtanut kapulaa vaikka käskin koiraa siirtymään sivulle. Vähän herran haltuun miten menee kokeessa... Pitää muistaa sanua koiralle odota tai paikkakäsky ennen omaa valmiutta. Ettei varasta... Parilla kerralla toi taas sivulle ihan ok:sti.

Ne perusasennothan on Merrillä välillä ihan hanurista. Mutta en ole niihin nyt panostanut - ts välillä kun yritän panostaa niin ei ne silti siitä mihkään muutu. En vissiin osaa olla turhantarkka, kuten tässä lajissa pitäs.

Kaukot. Ei hyvä. Koira tarjoaa kaikenlaisia asioita mm ryömimistä. Tosin tähän sain hyvän vinkin Tuijalta. Jonka Merrikin tajusi, joten ehkä se taas tästä.

Ainiin, positiivista. Nyt juoksuseuruussa koira ei riehaantunut, kuten tiistiana. Eli se sentäs oli paremmin.

Entäpä Nemi.

Luoksepäästävyys - tosi hyvä, nyt ei kiivennyt Tuijan syliin

Paikallaolo - priima.

Luoksetulo - loistava.

Liikkeestä seisominen - hieno. Vai ennakoikohan loppuistumisen? Hyvä kuitenkin.

Liikkeestä maahanmeno - kun muistin äänenpainot ja lievän hidastuksen niin bueno.

Seuraaminen - haahuiluja. Sitten ensin lyhyitä pätkiä joista palkkaa, ja motivaatio alkoi taas löytyä. Alokkaan seuruut on kyllä niin ärsyjä. Jos sen motivaation ja työskentelyhalun menettää niin sen menettää - tuo koira on kyllä niin ON / OFF ettei mittään määrä. Joko sitä tehhään ylisuloisesti satakymmenenprosenttisesti töitä tai sitten sitä haahutellaan.

Ei kommentteja: