torstai 6. elokuuta 2009

Aadee Torstai


Nemin vuoro käynnistää Ad:n loppukesäkausi. Ryhmän partikset loistivat poissaolollaan, joten heitä oli vain kaksi mustaa koiraa ryhmässä. Minttu ja Nemi.

Tehtiin samaa rataa kuin eilen Merrin kanssa. Paitsi, että Nemillä jätettiin se hyppy välistä (jolla Merrille tein täydellisen ohjauksen ;)) mikä oli ekan putken jälkeen. Ja rengasta liikutettiin suorempaan asentoon.

Heti alkuun iskeytyi tajuntaani, että tässä nyt sitten on ihan eri koira ohjuksissa kuin mitä eilen... sama ohjaus ei käynytkään, en päässyt niin helpolla. Kun yritin siis samaa, niin Nemi kerkesi lukitsemaan keskellä kenttää olleen aan sillä aikaa kun mun kroppa oli näyttänyt liian pitkään eteenpäin. Pöh. "Niinhän sen kuuluukin tehdä"
Eli, menin ottamaan koiraa vastaan putken suun paikkeille, otin koiran haltuun kun se tuli okserilta alas (eka kerralla muuten toinen okserin palikka tippui, muilla ei eli koira hahmotti itse oikean suoritustavan ja rytmityksen esteelle) ja sitten tuikkasin putkeen.

Rengas, pirulainen, tuotti taas ongelmia. Täytyy tehdä erillaista rengas reeniä. Olenhan minä sitä ittekseni reenannut Haukkiksella, mutta reenejä pitää selvästi vaikeuttaa jotta koira suorittaisi esteen tilanteessa kuin tilanteessa. Nyt se tarvii siihen apuja, mikä ei tolla radalla todellakaan käynyt laatuun. Jatkoa ajatelleen olin ihan liian myöhässä. Nemi lukitsi vaikka mitä esteitä jos en kerennyt mukaan. Ts edelle. Renkaan jälkeisiä hyppyjä (toinen renkaan jälkeen?) ei meinannut bongata vaan jatkoi ihan muualle - oma liike varmaan veti sitä pois siltä hypyltä? Tännettelyt eivät tuottaneet tulosta, mutta vastakkainen käsi tuotti. Pari hyppyä ja kääntö a:n edestä taas hypylle. No, eihän se kääntynyt kun mä jäin himmailemaan jottain omiani. Eli koira oli taas aalla - kun mun nenä näytti sinne päin. Eli koira teki ihan oikein... periaatteessa. Eli.. koira haltuun heti kun se tuli hypyn alas ja sitten käännös hypyille.

A:n teki hyvin. Tehtiin radalla olleet kontaktit (a ja puomi) nyt niin, että maassa ei odottanut namikuppi. Jotta koira pysyis esteellä ilman sitäkin. Ja hyvin se tuli, jollakin kerralla piti vähän korjata asentoa ylemmäs, mutta muuten hyvä. Ja pysyi kyllä Hymy

A:n jälkeinen aita. Siinä ei tietty käynyt Mersu-kuviot laatuun. Käännös (oma kroppa) ja koira oikiaan käteen, sen avulla oikealle puolen estettä ja sitten ohjaus hypyn yli. Putkeen meni ongelmitta. Sitten hyppy, jossa piti itte olla aidan menosuunnan puolella -hirveetä hienosäätöä oman sijoittumisen ja käsien kanssa (kuivaharjoittelussa siis) Silmänisku Käytäntö meni loistosti. Samoin puomi. Koira ei vilkuillutkaan sitä putkea (joka oli puomin alla). Puomilla ei tullut tassut maahan, mutta ei tullut läpikään esteeltä. Se nyt kuitenkin parempi.

Pituudelle lähti hyvin, seuraava aitakin meni hyvin. Mutta sitten se pujoon meno oli liian vaikea. Leikkaamalla siis. Koira kyllä kääntyi pujoon, siis ekaan väliin mutta koska este ei ollut loppuradan mukainen ts suorassa linjassa maalin kanssa (tai joku muu pätevänkuuloinen selitys) niin se ei kääntynyt jatkaakseen estettä. Kun tein valssin ennen pujoa niin pujottelu sujui hyvin.

Loput kolme estettä menivät huomattavasti paremmin kuin "isosiskolta" eilen Nauru

Kaikesta kämmistä yms huolimatta oli kivat reenit. Kontaktit olivat hyvät (ei pelättyjä läpimenoja), vauhti oli hyvä vaikka pihalla oli ihan sikakuuma. Koira haki esteitä. Pujottelunkin teki loppuun asti hyvällä vauhdilla (jahka sain sen sinne).

Kiitos Mari kauden aloittajaisista. Tai jotain. Hymy

Ei kommentteja: