keskiviikko 26. elokuuta 2009

Myllis


Käytiin eilen illalla tokoilemassa tutulla kokoonpanolla (mun ruåttalaiset ja Tuijan ruåttalaiset). Reenissä oli, kuten yleensäkin, jotain hyvää ja jotain huonoa.

Aloitin tokottamisen Nemin kanssa, joka oli ns hyvällä tuulella.

Paikallaolo. Molemmat ruåttalaiset pomppas kuin yhteisestä sopimukesta istumaan. Palattiin takaisin ja käskettiin koirat uuelleen maihin. Jossa ne pysyivätkin ihan hyvin noin 2 minsaa.

Seuraaminen. Siinä mun pitää muistaa vähän hidastaa ennen pysäytystä jotta koira tietää mitä tuleman pitää. Eli että se istuisi pysähdyttäessä (Nemi taitaa kyllä tehä tän paremmin kuin Mersu). Nemi oli toosi hyvällä tatsilla mukana toiminnassa. Kontakti oli loistava. Jossain pidemmässä pätkässä rupesi hivenen edistämään. Juoksuseuruu meni nyt paremmin kuin joskus aiemmin (noh sitähän olen viime aikoina hivenen reenannutkin). Tein sekä hihna että vapaa seuruita.

Luoksepäästävyys. Hetken Nemi malttaa pysyä paikallaan istumassa ja sitten pomppaa ylös. "Jee, ihquu, joku tulee MUN luo...". Nyt tuohon ei auttanut sekään että en katsonut koiraa vaan tulijaa.

Liikkeestä maahanmeno. Eroja suorituksissa, riippuen mun äänenpainosta. Voi kirsu! Siis jää seisomaan jos sanon taviksesti "maahan". Jos taas hivenen hidastan ja sanon "maahan!" niin tekee ihan priimasti. Tämän kun muistaisi sitten kokeessa! Ennemmin vähän pisteiden menetystä ns lievästä avittamisesta kuin ei pisteitä ollenkaan...

Luoksetulo. Vauhdikas ja suoraan sivulle. En tiedä miten tätä parantaisin. Eli hyvä.

Liikkeestä seisominen. Tässä ei tarvi sen kummempia erikoisia äänenpainoja. Tai ainakaan ei eilen tarvinnut... Hyvin pysäs joka kerta ja pysyi.

(Hyppyä ei reenitty, kun ei ollut estettä, mutta sehän on ihan retuperällä - ku Nemi vähän sinkoo ja irtoo...)

Sitten oli Merrin vuoro tokottaa.

Paikallaolo. Jätin koiran, menin piiloon (auton taakse). Merri nousi 2 kertaa istumaan (kävin aina pistämässä takas maihin) ja lopulta en enää mennyt piiloon ollenkaan... Ei tästä kyl hyvää seuraa.

Merri kävi ihan ylikierroksilla. Huusi ja riekku kuin mikäkin.

Seuraaminen. Pikkupätkät ihan ok, mutta esim juoksemisesta ei tullut yhtään mitään - kun Merri villiinty siitä täysin.

Kaukot. Ei tuu mittään, koira liian villissä... tai vaihtoehtoisesti ei ymmärrä yksinkertaista puhetta/käskyä "istu" "? - ei ymmärrä..."

Luoksetulo. Ensin alo-tyyliin, tuli vauhilla. Sitten avomaisesti pallon kanssa. Siis pelkkä se eka osuus luoksarista. Pysäs hienosti kun pallo lensi - sitä kun saisi sen käden liikkeen samanmoiseksi silloinkin kun sitä palloa ei voi käyttää...

Liikkeestä maahanmeno. Pah. Sama homma kuin Nemin kanssa, vaatii tietyn äänenpainon. Pysyy kyl takana käymisen.

Liikkeestä seisominen. Tämä nyt hyvä. Tosin hivenen kääntyy siinä vaiheessa kun olen palaamassa takaisin koiran luo (eli kestää jo sen että ohitan sen ja menen taakse, mutta sitten tulee kyllästyminen).

Nouto. Innokas. Reenin hieman sitäkin että koira ei karkaisi kapulalle. Tässä ei aina edes paikka käsky näytä auttavan... Sitten kun otin noudon kanssa niin haki innolla ja toi sivulle!!! Ja jopa piti sen hetken ennen kuin kiitin ja otin koiralta kapulan. Pari hyvää toistoa saatiin aikaiseksi.

Ei kommentteja: