tiistai 11. elokuuta 2009

Vaasa - Nemi


A-kisa
Tulos hyl. Mä ajauduin väärään paikkaan, ja kroppa näytti etiäpäin kääntämisen sijasta -> Nemi meni ja bongas enemmän hyppyjä kuin olisi tarvinnut.
Oli siinä varmaan muutakin heikkoa tällä radalla.. ai niin a:n tuli läpi, otin uusiksi. Pysähty hienosti - kehut ja juostiin pois radalta.
edit: Tätä ennen olin jo alkujaankin "pelännyt" rataa. Se tuntui aika ahtaalta. U-putkelta oli pujoon meno ja a tosi lähellä. Eka koira meni pujon ohi (ei kuitenkaan aalle), sitten yritti aloittaa pujottelun väärältä puolen ja loppuvaiheella tuli kesken pois pujosta (korjasin siinä kohtaa enkä aloittanut estettä alusta, ja pystyttiin jatkamaan matkaa - vielä ilman hylsyä).
Rata alkoi kuten viime viikon reenit, siis hyppelöitä (reeneissä okseri, kisoissa pituus) ja kauimmaiseen päähän putkea. Nyt ei ollut ongelmaa saada koira oikein sinne putkeen Hymy 3 ekaa estettä siis hyvin. Sitten olikin keinu, jonka koira suoritti sääntöjen mukaan oikein, mutta minen ollut tyytyväinen. Se näet ei odottanut lupaa poistua esteeltä.
4 maxi-koiraa sai tuloksen tältä radalta (yht radalle starttasi 20 koirakkoa).

B-kisa (hyppäri)

Nemin sijoitus 10/20 ja tulos 24,87
Tällä hetkellä ei minkäänlaisia muistikuvia radasta... ehkä jotain vielä palautuu -joskus- mieleen.
Tuomarinsihteerinlappu kertoo seuraavaa:
K h | K putki

Sunnuntaiaamuna kävin ennen rataa ottamassa kontaktireeniä. Sekä aalla että puomilla. Yksittäisinä sujuivat hyvin (ei odottamassa ollutta namialustaa/namia).

D-kisa
(c-kisa oli pelkkä 2-luokkien-kisa lauantaina)

Ei ollenkaan niin kimurantti kuin lauantain agirata. Enemmän sellainen perinteinen ykkösten rata. Tulikin päähän ajatus kivasta radasta, johan se Merrinkin kanssa on huomattu, että niin ei saa ajatella. Silloin kaikki menee päin peetä Huuto
Rata alkoi aita-rengas-puomi-parikääntelyhyppyä-a.
Näen sivusilmällä tuomarin käden nyrkissä kun koira on puomin alkupäässä menossa, tuomari sanoo hiljaa "rengas". Ja muilta kuulen myöhemmin, että rengas oli väpissyt aikalailla. Jotenka jotku luulivat, että Nemi ois törmännyt renkaaseen, mutta ilmeisesti tulikin siitä sivusta. Eli ei suorittanut sitä paikallista pelastusrengasta ollenkaan. Oli kuitenkin tosiaan jo seuraavalla esteellä menossa kun edes huomasin tämän, joten rata oli menetettyä kauraa siinä vaiheessa.
Puomi ok, samoin ne hypyt.
Leikkasinko a:n takana. Tai valssasinko sinne toiselle hypylle? Tarkoitus ainakin oli olla a:n vasemmalla puolella. Parempi näet olisi ollut siirtyä sinne jatkoa ajatellen (pituus, j-putki-3 hypyn suora-kepit jne). Hieman pelotti se j-putki-hyppysuora että ehinkö mitenkään mukaan ja mihinkään. suoran jälkeen ois ollu rata-naru (siis raja-aita), olin jo etukäteen sielujeni silmin nähnyt Nemin hyppäävän siitäkin yli kun ois oikeen kaahotusvauhtiin päässy Kieli ulkona
Noh, mitään näistä ei päästy edes kokeilemaan. Sillä koira suoritti aan vauhdilla, ilman aikomustakaan pysähtyä. Vein koiran aalle uudestaan, ja sama toistui. Joten ei auttanut muu kuin poistua radalta. Tuollainen peli ei vetele!!! Että keetutti.

E-kisa

Pöh. Alussa oli 4 hyppyä, 2 ensin suoremmassa ja sitten kääntymistä ja pari seuraavaa. Tein joko väärän aloitusohjauksen tai sitten -mitä luultavampi syy- ohjaukseni oli ihan liian myöhässä. Siis aloitin sillain "vaikeesti" mutta paljon reenatusti ;) (eka niin kuin tää käsi ohjais ja sitten kroppa niin kuin kääntyis ja tää toinen käsi jatkais ohjausta...) Ehkä ois pitänyt aloittaa toiselta puolen esteitä ts kakkosen vasemmalta puolen ja ihan rehellisesti vain leikata kolmoselle tai viimestään neloselle (en ny ihan tarkkaan muista miten ne esteet oli sijoteltu).
Oisin nimittäin varmaan säästynyt ainakin siltä hyppykiellolta. Ohjaus oli myöhässä / huonoa ja koira ajautui hypyn ohitse.
Seuraavaksi oli kaksi putkea, peräkkäin/vierekkäin. Mutkalla. Ekasta mentiin lähimmästä päästä sisään ja toisesta kauimmaisesta. Toisella tuli kielto. En muista mikä meni vikaan, luultavasti "pidättelin" koiraa liian kauan (siis varoin ettei se livahda väärään päähän).
Sitten homma rupesikin rullaamaan, saatiin peli käyntiin. Ja olikin ihquu ohjata pientä agi-tykkiäni Pusu Pujottelu loisto! Muutamat hypyt ja koira putkeen, pituudelle ja aalle. Jota nyt tietty pelkäsin edellisten ratojen kökköilyistä johtuen. Pysäs, mutta en pitänyt siinä sitä kuin hitusen aikaa. Sitten pari hyppyä. Taisin tehdä jonkun poispäinkäännön tapaisen sille ekalle aan jälkeiselle hypylle (turhaa siinä ny ois alkunu mitään valssia ropeltamaan). Puomi hyvä, ei 2:2 mutta pysäs kuitenkin. Lopus viel rengas ja aita jotka suoritti hyvin ja vauhdilla.

Tulos 10, aika -2,64. Sijoitus 8/19



Väliajoilla Nemi pääsi veteen läträämään. Kastui siinä omatkin tossut ja tassut kun Nemi vähän kiskoi kohti merta... Ratojen jälkeen Merri sai palloleikkiä nurmikolla ja Nemi pääsi veteen pulikoimaan. Koirille sitä mitä kukin haluaa... Nauru

Ei kommentteja: