perjantai 5. tammikuuta 2007

Tokoja ja temppuja


Pitkin joululomaa ja sen jälkeen on tullut treenailtua molempien koirien kanssa pikkaisen jotain. Enimmäkseen seuraamista, paikallaoloa, käännöksiä, seuraamisen pysähdyksiä, liikkeestä maahanmenoa ja seisomista ja hyppyä. Hyppyä tosin vain Merrin kanssa (Nemi kaahotti muualla). Nemin kanssa liikkeestä seisominen sujuu paremmin kuin se maahanmeno - Merrillä seisominen on onneksi hieman vahvistunut eli ei joka kerta, eikä edes joka kolmas, mene maahan sillä seiso käskyllä. Tosin tarvii vielä sen varmistuksen, eli katson että koira varmasti seisoo paikallaan - menen pari askelta eteenpäin ja sitten heitä palkan samalla vapauttaen koiran.

Kahden koiran treeniminen on kyllä sinällään aika vaikeaa, siis yhtäaikaa, kun molemmat rynnii ja intoilee "minä, minä, minä!" Mutta kyllä sitä aina jotain pientä saa harjoiteltua. Nyt on ollut niin kurjat / märät kelit ettei ole paljoa pystynyt ulkona treenimään. Mutta josko se tästä..

Joku kerta harjoittelin paikallamakuuta, paikallaolo (se pikkasen yli 2min) meni ihan hyvin. Mutta oli hieman järjestelemistä, että sain koirat makaamaan vierekkäin (ehkä metri väliä) rintamasuunta minuun päin. Varalta kävin palkkaamassa kerran tai kaks molemmat siihen maahan etutassujen väliin  - tosin tuossa piti varmistella sitä 'paikka'-käskyä jotta eivät karanneet pois paikaltaan kun toinen sai namia. Onneksi pystyin palkkaamaan ne lähes yhtäaikaisesti joten ei tullut koirille kiusausta lähteä litomaan.

Eetu on opettanut Nemin antamaan tassua (tassun antaminen on jostain syystä sellainen asia jota en ole osannut koirilleni opettaa, Merrin opetti tassun antoon kaverini Katja ), joten viime aikoina on temputettu koiria niin, että on laitettu ne istumaan vierekkäin ja käskytetty yhtäaikaa sitä tassunantoa tai "high five" (tai hi hitler).



Ei kommentteja: