maanantai 22. tammikuuta 2007

Pakkasralli - kisoja ja talvisia leikkejä



Kävimme Merrin kanssa (ja Nucan ja Pirkon - kiitoksia mukavasta kisamatkaseurasta) talvilomalla Kemissä ja Keminmaassa (,jossa yövyimme). Eli nautimme agiliitelyn riemusta kuuden startin verran Kemin Junkohallissa ja kävimme kiertelemässä hallin ympäristöä väliajoilla. Merri pääsi mm kokeilemaan jänisjäljestystä eli nuuskutti kuono jäniksen jäljissä kiinni ja löysi jäljeltä palkkaakin eli niitä jätöksi ;) Lisäksi kävin heittelemässä sille palloa muutamaankin otteeseen - se kun on se sellainen meidän juttu agikisojen lomassa. Tai palkaksi. Välillä palloa pitää myös potkia - ja Merri on ihan innoissaan. Kemissä oli lunta jo kunnon talven verran, ja pakkasta hieman yli 10 astetta - lapinkoira, ainakin ruotsinlapinkoira, todella nauttii tuollaisesta säästä. Joten Merri touhutti, ymppäili ja tutki maastoja niin kuin vain innostunut lumikoira voi :)
Oli siis varsin mukava reissu, kun touhuttiin Mersun kanssa kaikenlaista kahdestaan. Agiradoillakin koira toimi enimmäkseen tosi hyvin - oli kuulolla ja teki mitä käskin :) Välillä vain itselläni tuli hetkellisiä unhotuksia, viimeisimpänä niistä viimeisestä radasta tuli hylky kun unhotin hetkeksi mitä seuraavaksi ja koira kerkesi hypätä väärän hypyn.. Muutoin ko. rata meni tosi kivasti, joten ei edes harmita (muuta kuin sen hitusen verran).

Laitoin muutaman kommentin kentät & jalka -osioonkin.

Muutama sananen itse kisoistakin:

K1. Tuomari Pertti Siimes. Ei ratavirheitä, ihanneaika ylittyi 7,79 sekunnilla. Ei tarkkoja muistikuvia itseradasta - kirjoittelen niitä jos jotain muistuu mieleen.

K2. Tuomari ruotsalainen Sven Åfeldt. Kamala rata. Puomilta kontaktivirhe. Kielto pitkältä putkelta - juostiin se molemmin puolin, koira toiselta, minä toiselta. Siitä kielto. Vein koiran takaisin putkelle. Aikaa paloi, yliaikaa radalta melkein 20 sekuntia.

K3. Hyppäri by Siimes. Pieni sekaannus loppuosiossa, jonka johdosta yksi rima alas. Ihanneajan ylitystä 5,65.

K4. Sunnuntaiaamun eka rata ruotsalaistuomarin radalla. B-maajoukkueen karsintarata. Melkoista koukeroa. Ei ratavirheitä. Ihanneaika ylittyi 7,53.

K5. (tuom. Siimes) Annoin koiran karata lähdöstä. Alku meni kohtuudella, mutta jossain esteiden 9. tai 10. paikkeilla Merri hyppäsi väärän esteen. Eli vuoden eka hylsy. Loppuun vein kisanomaisesti, joten sain hyvän vedätysharkan pujottelusta ja pienen loppusuoratreenin. :)

K6. Hyppäri. (tuom. Sven Å.) Tosi kiva rata, niin profiililtaan kuin muutenkin. Eli sujuikin ihan kivasti. Oli kuitenkin vaikeutta, eli ei ihan mikään läpihuutojuttu. Eli hereillä piti olla. Oli mm välistä vetoja mitkä meillä esim viime treeneissä onnistui aika huonosti. Nyt meni kuitenkin kivasti. Samoin yks persjättö ja pujo Merriksi vauhdikkaasti. Koira toimi oikein hyvin, mutta minä en, sillä ihan loppuhyppyjen aikaan aloin katsomaan että mikä este sitten olikaan tulossa, eli kävin pienen unhotuksen rajamailla - jolloin Merri hyppäsi väärän esteen yli. Hylly siis tuli tältäkin radalta. Mutta radalla oli niin paljon hyviä juttuja ettei edes harmita, kamalasti.


Ei kommentteja: