tiistai 9. tammikuuta 2007

Jatkoryhmän treenit 4.1.07



Harjoitteluratana oli tällä kertaa Vilanderin & Nykäsen agilitykirjasta Alkeista huipulle harjoitus sivulta 118, tosin sillä muutoksella että ensimmäisenä esteenä oli rengas.
Renkaan jälkeen oli puomi, joka veti kovasti koiria puoleensa, nekin koirat joille renkaan olisi pitänyt olla paremmin hallussa ohittivat renkaan tai menivät alta tai muuten vain väärästä välistä. Toki muutama koira suoritti suoraan renkaan ihan oikeinkin - mutta selvästi rengas vaatii vielä lisää treeniä. Ja huomiota siitä, että rengas on koirille hieman outo este - ennen kuin oppivat sen kunnolla. Eli rengasta täytyy harjoitella (niin kuin muitakin esteitä, mutta varsinkin rengas tuntuu olevan monille koirille melkoinen kummitus, ennen kuin ne tajuavat että se suoritetaan samalla lailla olipa ohjaaja missä päin tahansa).
Puomin alla oli putki, ja vaikka tällaisia oltiin harjoiteltu aiemminkin pari kertaa, niin tällä kertaa tuo yhdistelmä tuntui joistakin koirakoista hankalammalta kuin aiemmin - ehkäpä se oli vaikeampi kuin ne aiemmat harjoitukset? Jotkut koirat eivät meinanneet mennä puomia ollenkaan kun ohjaaja joutui hieman kiertämään sitä putkea. Lopulta nuokin koirat tajusivat ettei tässä ole mitään sen ihmeempiä ja menivät puomia kuin vanhat tekijät :)
Puomin jälkeen oli yksi aita suorassa linjassa ja sitten 180 asteen käännös ja hyppy (eli ns takaa hyppy - tosin väliä oli sen verran aitojen välissä että joillakin oli parempi mennä kunnolla ohjaamaan sinne hyppyjen väliin kun koirat eivät osanneet vielä hakea sitä toista hyppyä sieltä takaa). Sitten oli vielä kaksi hyppyä ja käännös takaisin päin. Tässä kohtaa piti olla tarkkana ettei koira menisi putkeen (siis siihen mikä oli puomin alla), jonka suu oli pahimmoilleen tuossa kohtaa. Hyvin ohjaajat olivat saaneet haltuunottokäskyn opetettua koirilleen sillä lähes kaikki ohjasivat koiran radan sisäkautta (eli sieltä putken puolelta) mutta yksikään koirista ei sännännyt putkeen. :)
Seuraavaksi hypättiin uudestaan ne pari hyppyä suorassa linjassa ja sitten "takaa" hyppy ja puomille. Muutamilla oli lieviä vaikeuksia saada koirat menemään suorassa linjassa olevat hypyt, koska ohjaaja oli jo itse ennakoimassa lähemmäs puomia jolloin koirakin suuntasi kulkunsa siihen suuntaan... Vaikeutta lisäsi hyppyjen etäisyys toisistaan (kuutisen metriä?).
Puomin jälkeen ohjattiin koira putkeen ja putken jälkeen loppu hypylle (renkaan "vieressä").

Radalla oli haastavia kohtia, joista useimmat koirakot selvisivät hyvin - mikään ei edelleenkään kiellä pilkkomasta harjoitusta osiin ja palkkaamasta välillä, kuten monet tekivätkin :)

Ei kommentteja: